Отидете към основна версия

1 643 16

Как Русия може да влияе на изборите в САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • русия

Разпространени са примерни практики

Снимка: БГНЕС/EPA

Американското вътрешно министерство е предоставило подробности за методите, чрез които Русия може да се опита да повлияе на изборите в страната, съобщи ТАСС.

Предупредени са били американските държавни институции. Руската страна отхвърля твърденията, че се е опитвала да влияе на вота.

Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков заяви, че с наближаването на изборите, вероятно ще зачестят подобни твърдения. Представен е бил доклад на Световната банка и ФБР.
Според него има осем метода за евентуална намеса.

До сега няма информация за опити на руски представители да се свържат с американски политически представители. Няма и предположения, за това коя партия биха подкрепили.

Смята се, че руското правителство може да използва социалните мрежи, държавните медии, променяйки базата данни на избирателите и подкрепяйки със средства различни кандидати.

Все още няма предоставена официална информация. Американската администрация обяви, че изборите ще бъдат гарантирани.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини

  • САЩ насочват внимание към Китай и Русия

    Русия и Китай се опитват да използват ситуацията, за да прокарат своите интереси в Европа. Това заяви американският министър на отбраната Марк Еспър, ...
    04.05.2020
    4 860
    87
  • Призив за бойкот в Русия

    Руският опозиционер Алексей Навални призова привържениците си да бойкотират всенародното гласуване на конституционната реформа, която може да позволи ...
    20.03.2020
    4 149
    66