Отидете към основна версия

43 605 106

Спалнята на Борисов не остана незабелязана на Острова

  • бойко борисов-
  • снимки-
  • спалня-
  • пари-
  • британски издания-
  • гардиън

Британски издания обърнаха внимание на случващото се в България

Снимка: БГНЕС

Креватните снимки на българския премиер Бойко Борисов не останаха незабелязани от британските вестници. На Острова коментират скандала със снимките от спалнята на премиера, както и изтеклия аудиозапис, за който Борисов твърди, че е фалшифициран.

Българският премиер може да бъде разследван заради аудио заплаха да „изгори“ евродепутат. С това заглавие „Гардиън” разказва за изтеклия запис на мъж, който звучи като българския министър-председател. В статията се казва, че евродепутатът от БСП Елена Йончева е поискала разследване по записа, в който мъжкият глас обещава да я „изгори”

Споменава се и за твърденията на Борисов, че президентът Румен Радев го следи с дрон, както и с коментара на президента, че целият сюжет е плод на премиерската фантазия. Изданието пише, че записът се появява  малко преди до медиите анонимно да бъдат изпратени и снимки, на една от  които се вижда спящият министър-председател, а на други нощно шкафче и чекмеджета, пълни с пари и предмети, силно наподобяващи кюлчета злато, предаде bTV.

В статията се казва, че Бойко Борисов не отрича, че снимката, на която спи в резиденцията си, може да бъде истинска, но предполага, че изображението на парите е монтаж или целенасочена аранжировка. „Индипендънт” също обръща внимание на премиера, излизайки със заглавие: „Да спиш до пистолет „Глок” и пачки кеш: Въпроси се въртят около снимки от спалнята на българския премиер”. "Той е министър-председателят на България, нация от 7 милиона, която е член на Европейския съюз и партньор в НАТО. И така, какво правят в интернет снимки на Бойко Борисов, излежаващ се в леглото до 9-милиметров „Глок”, чекмедже с банкноти от €500 и кюлчета злато?", пита британският вестник.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 163 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: