Отидете към основна версия

1 344 9

Байдън обеща да се бори срещу расовото икономическо неравенство

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Демократът направи това изявление в родния си град Уилмингтън, където представи инициативата си като четвъртата и последна част от програмата си за съживяване на засегнатата от коронавируса американска икономика

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън обеща да се бори срещу расовото икономическо неравенство в Съединените щати с милиарди долари федерална подкрепа за бизнес инициативите на малцинствените групи и с програми за достъпни жилища, съобщи Ройтерс.

Байдън направи това изявление в родния си град Уилмингтън, където представи инициативата си като четвъртата и последна част от програмата си за съживяване на засегнатата от коронавируса американска икономика.

Икономическият план на кандидата на демократите предвижда инвестирането на трилиони долари в производство и иновации, чиста енергия и грижи за децата. Критиците от страна на републиканците казват, че планът ще доведе до по-високи данъци.

Байдън обаче досега оказва отпор на предложенията за по-агресивни мерки срещу расовото икономическо неравенство, каквито предлагат някои в собствената му партия, като репарации за потомците на чернокожи роби или "детски бонове", които ще осигурят за всяко новородено финансирана от правителството инвестиционна сметка. На тези предложения Байдън отговори, че подкрепя по-нататъшното им проучване.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини