Отидете към основна версия

11 152 39

Ким Чен Ун е в кома?

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • болен-
  • кома-
  • ким йо чонг

Според южнокорейски дипломат Северна Корея крие истината за своя управник

Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е в кома, а управлението на страната ще бъде поето от неговата сестра Ким Йо Чонг. Това твърди южнокорейският дипломат Чанг Сонг Мин, цитиран от местни медии и „Дейли мейл”.

Според него Северна Корея крие истината за своя управник, който е във влошено здравословно състояние и е поставен на командно дишане. Чанг казва още, че всички записи от изяви на Ким Чен Ун през последните месеци са били фалшифицирани, предаде Нова телевизия.

Слухове за влошеното здраве на севернокорейския лидер се появиха още в началото на тази година и не бяха категорично опровергани от Пхенян. Държавният лидер не беше виждан на обществено място цели 3 седмици, което породи спекулации, че е болен или дори мъртъв.

Представители на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че Ким Чен Ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея. Според „Йонхап” Ким Йо Чен отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това, тя не е официално посочена за наследник на Ким.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: