Отидете към основна версия

9 636 59

Киргизстан мисли за присъединяване към Русия

  • киргизстан-
  • отношения-
  • русия

Това ще отнеме дълъг период

Снимка: БГНЕС/EPA

Много хора в Киргизстан са готови да се обърнат към Русия, за да станат една от републиките в страната. Това заяви председателят на Координационния център на киргизската диаспора в страната Раймкул Атакуров, съобщи Правда.ру.

Според Атакуров въпросът се обсъжда широко в Киргизстан. Припомня се, че страната е била определяна като остров на демокрация в Централна Аазия.

Според него повторно присъединяване може да улесни чуждестранните работници. Така те няма да трябва да минават през тестове или патенти, за да си намерят работа в Русия.

В същото време се работи в близко сътрудничество с много руски представители. Припомня се, че Русия и Киргизстан са били заедно за дълъг период и споделят обща история.

Атакуров смята, че повторно присъединяване не може да стане бързо, но и че това е пътят, който според него трябва да се следва.

Припомня се и как това ще улесни образованието за много млади хора. Посочва се, че това са нормални исторически действия.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 57 гласа.

Свързани новини

  • Хиляди протестират в Киргизстан

    Хиляди излязоха на протест в Киргизстан, съобщи ТАСС. Страната проведе парламентарен вот. Изборите бяха спечелени от партии, близки до президента С ...
    05.10.2020
    3 103
    16
  • Русия е сигурна в отношенията с Германия

    Мисля, че няма фактори, които да повлияят на отношенията между Русия и Германия. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитир ...
    15.09.2020
    2 411
    12
  • Русия трябва да е велика сила

    Повече от една трета от руснаците вярват, че Русия е велика сила, съобщи ТАСС. Проучването е направено от център за проучване на общественото мнени ...
    15.09.2020
    4 019
    94