Отидете към основна версия

9 283 101

Над 1/3 от гърците искат война срещу Турция

  • гърция-
  • турция-
  • война-
  • анкета-
  • проучване-
  • сондажи

Напрежението между Гърция и Турция остава високо

Снимка: БГНЕС/ EPA

Управляващата в Гърция „Нова Демокрация“ има преднина пред основната опозиционна партия СИРИЗА от 16,9%, пише електронното издание на вестник Protothema. То се позовава на резултатите от анкета, проведена от Alco за Open TV, предаде агенция "Фокус".

В случай, че Турция продължи сондажите за енергоресурси в спорните между двете страни води, 49% казват, че искат дипломатическо решение, докато 37% предпочитат военен отговор. В намерението за гласуване 39,1% от анкетираните заявяват, че ще гласуват за „Нова Демокрация“, като СИРИЗА получава 22,2%, следвана от Движение за промяна (КИНАЛ) с 6,9%, Гръцката комунистическа партия с 5,4%, Гръцко решение с 4,6%, ДИеМ25 на Янис Варуфакис с 3% и „Златна зора“ с 1,8 %. Неопределените гласоподаватели са 11,9%.

59% от гражданите смятат използването на маска в училищата за необходимо, докато 33% смятат мярката за „прекомерна“. 61% от анкетираните казват, че са доволни от отговора на правителството на пандемията, спрямо 84% през май. 59% от гражданите смятат за правилно отношението на правителството към гръцко-турската криза, докато 23% са недоволни. В същото време 58% от гражданите смятат, че новата сделка за оръжие за подобряване на военните е необходима, като 25% смятат, че тези суми трябва да бъдат разпределени за други нужди.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: