Отидете към основна версия

2 387 7

Протестиращи в Киргизстан освободиха от затвора бившия премиер

  • киргизстан-
  • протести-
  • премиер-
  • сапар исаков-
  • бишкек

Бившият премиер беше осъден за корупция по две дела

Снимка: БГНЕС/ EPA

Участници в протестите срещу резултатите от парламентарните избори в Киргизстан днес освободиха от затвора бившия премиер на страната Сапар Исаков, съобщи ТАСС, като се позовава на местната информационна агенция 24.kg.

Исаков, който беше начело на правителството от 2017 до 2018 г., бил освободен от колонията в село Молдовановка. Бившият премиер беше осъден за корупция по две дела - за реконструкцията на столичния исторически музей и за модернизацията на ТЕЦ Бишкек, предаде БТА.

По едното дело той получи 18 години лишаване от свобода, а по другото - 15. По-рано днес демонстранти освободиха от затвора бившия президент на страната Алмазбек Атамбаев, както и бившите депутати Садър Жапаров и Алмазбек Джеенбеков.

По-рано демонстранти, оспорващи резултатите от парламентарни избори в Киргизстан в неделя, превзеха сградата на парламента в столицата Бишкек. След двучасова конфронтация с полицията група протестиращи успяха да проникнат през загражденията около сградата, в която се помещава също администрацията на президента.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини