Отидете към основна версия

13 578 37

Русия отново каза не на Запада

  • русия-
  • сергей лавров-
  • запад

Може ли страната да преустанови диалога

Снимка: БГНЕС/EPA

Решение от страна на Русия за замразяване на преговори няма да е от полза за ЕС, пише Ди Велт.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че може просто да преустанови диалога с групата. Журналистът Торстен Кроуел смята, че ЕС отправя сериозно предупреждение, но оставя вратата за преговори отворена.

Новите ограничения представляват действия, които са били използвани и преди. Все още не се е обсъждало спиране на руските енергийни проекти в страната.

Германският канцлер Ангела Меркел държи на споразуменията и е привърженик на световен ред,основан на договори. Тя обаче е готова на промяна.

Ако в САЩ има промяна на президентския пост, единството на Запада може да се върне и това ще е достатъчен мотив. Русия може да потърси различни варианти за решаване на своите въпроси, може и да не се стига до подобни действия от Запада.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.

Свързани новини

  • ЕС да изясни диалога с Русия

    ЕС трябва да изясни характера на отношенията с Русия. Това обяви върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел, ци ...
    15.10.2020
    2 445
    12
  • Русия обяви условие за диалог с ЕС

    Нормален диалог между Русия и ЕС е възможен при основа на равенство. Това заяви руският заместник министър на външните работи Александър Грушко, цитир ...
    15.10.2020
    3 296
    28
Новини по държави: