Отидете към основна версия

7 393 22

Трите основни въпроса, за да работиш при Джеф Безос

  • джеф безос-
  • amazon-
  • компания

Как се подбират служители

Снимка: БГНЕС/EPA

Предприемачът Джеф Безос има три основни въпроса, когато назначава нови служители. Това разкри един от първите служители на Amazon Никълъс Лавджой, цитиран от CNBC.

Когато компанията започва работа, Безос лично ръководел интервютата за работа. Сега той е оставил три основни въпроса, които са основни за назначаването на нов служител.

Ще се възхищавате ли на този човек?

Безос винаги търси хора, от които може да се възхищава. Той настоява даден работник да дава пример, който да се следва и да бъдат взискателни към своите колеги по въпроса.

Ще повиши ли служителят средната ефективност на групата, в която работи?

Всеки нов служител трябва да добави стойност към работата на компанията. Работниците трябва да визуализират представите си за своята кариера в следващите пет години.

В коя област служителят може да бъде звезда?

Опитът и индивидуалните качества на всеки служител трябва да бъдат оценени. Това трябва да определи къде той може да е наистина добър.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.

Свързани новини

  • Съветите на Джеф Безос за щастие

    Изградете страхотна история. Това е съвета на Джеф Безос за щастие, съобщи FOX News. Основателят на Амазон сподели своите идеи за щастие. Считан е ...
    15.11.2020
    5 022
    27
  • Подозират Amazon в шпионаж

    Европейските синдикати заподозряха „Амазон“ (Amazon), че шпионира собствения си персонал. Наскоро американската компания публикува обява з ...
    13.10.2020
    2 526
    6
  • Амазон обяви свой ден на кариерата

    Компанията Амазон обяви ден на кариерата, съобщи FOX News. Събитието ще се състои следващата сряда. Участие ще вземат хиляда представители на компа ...
    10.09.2020
    1 707
    0