Отидете към основна версия

2 504 14

Тръмп няма да бъде преследван съдебно

  • сащ-
  • разследване-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • съд

Няма да правя това, обеща новият американски президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Избраният президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън разкри какво възнамерява да направи през първите 100 дни като държавен глава на страната. Той подчерта, че в плановете му не стои съдебно разследване срещу Тръмп след идването му на власт, предаде агенция "Фокус".

„Няма да правя това, което прави този президент, и няма да използвам Министерството на правосъдието като средство за настояване, че нещо се е случило“, каза той. Байдън обяви, че планира да извърши имиграционната реформа, както и да отмени редица укази на действащия президент Доналд Тръмп относно околната среда, които според него са влошили екологичната ситуация в страната.

„Ще изпратя имиграционен законопроект до Сената на САЩ, който ще позволи на повече от 11 милиона нерегистрирани хора в Америка да получат гражданство“, каза той в интервю за NBC, публикувано в сряда, 25 ноември. Освен това Байдън възнамерява да окаже „незабавна помощ“, на властите на щатите, пострадали от пандемията, но не уточни как точно планира да направи това. Преди това Байдън представи своите кандидати за ключови постове в новата американска администрация.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • САЩ: капитулацията на Тръмп

    От три седмици Доналд Тръмп разиграва една недостойна пиеса, на която обаче вече ѝ се вижда краят. Тази инсценировка е внимателно замислена и планиран ...
    26.11.2020
    5 355
    36
  • Доналд Тръмп помилва Майкъл Флин

    Американският президент помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на раз ...
    26.11.2020
    2 990
    4