Отидете към основна версия

6 998 29

ЕС с призив за минимална заплата

  • ес-
  • заплата-
  • служители

Приета е нова резолюция

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент прие нова резолюция с призив за минимална работна заплата, съобщи EUObserver.

Отправен е призив за минимална работна заплата, равни условия на труд за работещите през платформи и равновесие между професионален и личен живот. Посочва се, че идеята, че трудът е най-доброто средство за борба с бедността, не важи за нископлатените сфери.

Това важи и за тези, които работят при несигурни и нетипични условия за труд. Приветства се предложението за директива за минимална работна заплата.
Тя трябва да гарантира, че винаги служителите ще са над прага на бедността. Посочва се, че работодателите не трябва да приспадат разходите необходими за извършване на работа.

В това число влизат настаняване, инструменти и облекло. Счита се, че законодателната рамка за минимална работна заплата трябва да се прилага от всички работници.

Призовава се за внимание към всички сфери.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 34 гласа.

Свързани новини

  • Европа набира нови космонавти

    Европейската космическа агенция стартира набиране на нови космонавти, съобщи ТАСС. Агенцията пусна официално съобщение. Търсенето е първо подобно о ...
    10.02.2021
    1 673
    15
  • ЕС готви европейска минимална заплата

    ЕС планира нова директива за европейска минимална заплата, съобщи Политико. Правно обвързващата директива ще бъде представена в края на октомври. И ...
    06.10.2020
    17 359
    117
Новини по държави: