Отидете към основна версия

5 938 32

Стрелба и взривове при спецоперация в предградие в Москва (ВИДЕО)

  • русия-
  • москва-
  • тероризъм-
  • владимир барданов

Следственият комитет вече е образувал дело на база факта, че мъж е открил стрелба по служители на ФСБ и Министерството на вътрешните работи

Снимка: shutterstock

Стрелба е открита по време на спецоперация във вилното селище Вешки край Москва. Екипи на Федералната служба за сигурност и руското МВР са се опитали да задържат мъж, заподозрян в трафик на оръжие, но той се барикадирал в дома си, хвърлил две гранати и открил огън с автоматично оръжие по служителите на реда, съобщава ТАСС.

В резултат на взривовете е избухал пожар. По време на откриването на стрелбата в къщата е имало трима възрастни и дете, които са роднини на заподозряния, съобщават източници от спецслужбите. По информация на ТАСС в един момент детето и още двама души са напуснали къщата, предава dnes.dir.bg.

Според източник от спецслужбите става въпрос за Владимир Барданов, роден през 1960 г., който е генерален директор на фирма за търговия на едро и дребно и има строителна компания.

Полицията е показала на съпругата на заподозрения съдебна заповед за оглед на жилищните помещения. В този момент Барданов започнал да стреля от прозорец на къщата с автоматично оръжие и хвърлил две гранати.

По отношение на Барданов са били проведени няколко изпълнителни производства, включително за данъчни задължения за 148 хиляди рубли.

Сега селото е отцепено, а силите на полицията и Националната гвардия са разполагат около къщата.

Преди минути стана ясно, че мъжът, заподозрян в незаконно притежание на оръжие и който сутринта откри огън по полицаи, може би е мъртъв, информира източник на агенция Интерфакс,

"В момента мъжът е спрял да стреля в отговор и не показва признаци на живот" - каза събеседникът на агенцията.

Следственият комитет вече образува дело на база факта, че мъж е открил стрелба по служители на ФСБ и Министерството на вътрешните работи. По тези обвинения стрелецът го чака доживотен затвор.

Очевидец на събитията разказва, че мъжът, открил стрелбата, притежава и личен зоопарк с тигри, мечки и рис в лятната си вила.

Според събеседника на ТАСС мъжът е построил къщата преди около 10-15 години, но не е общувал много със съседите си.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания