Отидете към основна версия

4 082 39

Погребват принц Филип

  • принц филип-
  • погребение-
  • церемония

Церемонията ще бъде в тесен семеен кръг и предавана на живо

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Днес погребват принц Филип. Церемонията ще бъде в тесен семеен кръг заради пандемията. Ще бъдат спазени всички традиции на британското кралско семейство за оказване почит към съпруга на кралица Елизабет Втора. Планирано е медии от цял свят да предават на живо траурната церемония.

Интересът към кралското семейство е бил винаги много голям. Той се засили и след скандала с интервюто на херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Мегън пред американската тв водеща Опра Уинфри, в което те направиха разкрития за семейството. Самият Хари обаче ще присъства днес на погребението. Мегън е в напреднала бременност и няма да бъде със съпруга си.

Принц Филип почина на 99-годишна възраст миналата седмица и погребението му ще е в замъка Уиндзор. По традиция за такъв повод мъжете от кралското семейство носят военни униформи, обикновено показващи почетните им звания, уточнява novini.bg.

Междувременно от кралското семейство публикува любим кадър на кралица Елизабет и нейният съпруг. Снимката е правена в Шотландия през 2003 г. Кралицата и принцът са седнали усмихнати.

Кралицата иска да сподели тази частна снимка, направена с херцога на Единбург на върха на един от хълмовете. В пост във фейсбук на официалната страница се казва още, че кралското семейство е благодарно за изразените от цял свят съболезнования.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Светът изпраща принц Филип

    Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора почина миналата седмица на 99-годишна възраст. Заради пандемията той ще бъ ...
    17.04.2021
    4 909
    41
  • Необичайните автомобили на принц Филип

    Цяла Великобритания потъна в траур защото принц Филип, херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет II, почина. Той става известен със службата си ...
    12.04.2021
    15 273
    9
  • Почина принц Филип

    „С дълбока скръб Нейно Величество Кралицата съобщи за смъртта на любимия си съпруг, Негово Кралско Височество Принц Филип, херцог на Единбург.&l ...
    09.04.2021
    12 772
    116
Новини по държави: