Отидете към основна версия

7 755 22

Гмуркач оцеля след като беше погълнат от кит

  • акула-
  • сащ-
  • масачузетс

Няколко часа след като е постъпил в болница е изписан в добро състояние

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Водолаз в Масачузетс успя да излезе от устата на кит и да стигне до брега без сериозни наранявания, съобщава местният вестник Cape Cod Times. На 11 юни сутринта 56-годишният Майкъл Пакард е ловил омари край бреговете на Атлантическия океан близо до град Провинстаун. "Изведнъж почувствах огромен тласък и след това наоколо стана тъмно. Усетих, че се движа и китът ме бута с помощта на мускулите в устата си", разказва той пред изданието.

Първоначално Пакард си помислил, че е изяден от акула, но не намерил зъбите на съществото, което го нападнало и осъзнал, че не е получил сериозни наранявания, водолазът разбрал, че е вътре в кита. Започнал да се движи интензивно, след което китът изплувал на повърхността, поклатил глава и го освободил.

Партньорът на Пакард го извел на брега с помощта на лодка. Водолазът е откаран в местна болница. Лекарите не са открили животозастрашаващи наранявания и са го изписаха няколко часа по-късно.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини

  • Акула уби мъж

    Мъж на 20 години загина след като беше нападнат от акула. Инцидентът е станал в района на Нов Южен Уелс, на плажа Шели бийч на около 500 км северно от ...
    05.09.2021
    6 072
    17
  • Сърфист преби акула, за да спаси жена си

    Австралиец се хвърли от сърфа си срещу акула, която нападнала жена му. Той ударил многократно животното, докато то не се махнало, съобщават медии ...
    16.08.2020
    10 671
    20