Отидете към основна версия

1 727 8

Продължава търсенето на оцелели от срутването край Маями. Надеждите намаляват

  • сащ-
  • маями-
  • срутване-
  • сграда-
  • джо байдън

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че президентът Джо Байдън смята, че трябва да има разследване за срутването

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вече шести ден екипи продължават търсенето на оцелели след срутването на висока жилищна сграда в района на Маями. До момента броят на потвърдените жертви е 11.

150 души са в неизвестност, като от четвъртък насам няма изваден оцелял от руините от близката до крайбрежието сграда в Сърфсайд. Спасителните екипи търсят признаци на живот, но шансовете намаляват с всеки изминал час.

Близо 370 служители за оказване на първа помощ са на място като според властите това е най-голямата спасителна операция в щата Флорида, която не е свързана с урагани. На място има също екипи от Мексико и Израел.

В понеделник вечер е имало бдение, на което на пясъка е била изписана думата „надежда“. В района на срутилата се сграда се съобщава и за екипи с кучета - терапевти в помощ на засегнатите от трагедията.

Междувременно изникват все повече въпросителни за това дали срутването е можело да бъде предотвратено след като се появиха информации за открити още през 2018 г. съществени проблеми на сградата. „Вашингтон пост“ информира и за случаи на наводнения в паркинга. Изданието цитира експерт, според когото е възможно наводненията да са допринесли за срутването, но до момента не е потвърдено, че това е била причината.

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че президентът Джо Байдън смята, че трябва да има разследване за срутването.

Самият Байдън ще посети Сърфсайд на 1 юли.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини