Отидете към основна версия

39 370 199

Борисов си тръгва. Това е повод за радост

  • герб-
  • избори-
  • бойко борисов

Коментар на Файнейшъл таймс

Промяната в България е повод за празник. Това се казва в коментар на Файнейшъл таймс.

Изданието разглежда изборите в страната. След вотa тя влиза в несигурното.

Посочва се, че премиерът Бойко Борисов излиза от управлението след дванадесет години. Само фактът, че ГЕРБ няма да участва в правителство е повод за радост за българите и европейците.

Правителството на Борисов донесе доста неудобни моменти за ЕС, относно върховенството на закона. Това я постави наравно по този показател със страни като Унгария и Полша.

Широката корупция продължава да прави страната най-бедната в групата. Икономическият напредък беше забравен, за което свидетелства голямата преднина на Румъния.

Това доведе до спорни ситуации. На повърхността изглеждаше, че има редуване на властта между основните партии, докато те доста често деляха придобитото.

Много примери за сговор на политици, накараха българите да мислят конспиративно. ЕС често затваряше очи пред тези факти.

Решението на САЩ да действа спрямо някои водещи бизнесмени в страната, потвърди бездействието на Европа.

Борисов се измъкваше толкова дълго, защото не създаваше проблеми на ЕС и беше невероятно лоялен на Европейската народна партия, което му донесе защита. Припомня се, че изборите бяха спечелени от Има такъв народ, движение което не проведе кампания, няма ясна политическа програма и почти не включва познати лица в своята група.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 274 гласа.

Свързани новини

  • Euronews: Кариерата на Борисов приключи

    Кариерата на Бойко Борисов на върха на българската политика почти несъмнено е приключила. Така Euronews („Евронюз”) коментира проведените ...
    12.07.2021
    53 592
    149
  • ГЕРБ ще бъде "образцова" опозиция

    "Има такъв народ", освен че има "има" в името си, има и управленска програма. Подчертавам го, защото безчет пъти през отминалата п ...
    12.07.2021
    10 346
    66