Отидете към основна версия

3 568 14

Продължителността на живота в Тайван се е увеличила средно до 81,3 г.

  • продължителност на живота-
  • тайванци-
  • коронавирус-
  • условия за живот

Фактори за това са качеството на храната, висококачествените здравни грижи и това, че тайванците масово се занимават с физическа активност

Снимка: Shutterstock

Средната продължителност на живота в Тайван се е покачила до 81,3 години през 2020-та, показват данните на Министерството на вътрешните работи вчера, предава Тайпе Таймс.

Числата сочат, че възходящата тенденция в страната продължава. Според изчисленията, публикувани от министерството, средната продължителност на живота през 2010 г. е била 79,1 години.

Този тренд се обяснява от експерти с висококачествените здравни грижи в Тайван, засиления фокус върху безопасността на храните, подобрените условия на живот и това, че тайванците от всички възрасти се занимават с физическа активност.

Министерството установи, че средната продължителност на живота при мъжете е 78,1 години, докато жените средно живеят до 84,7 години. И двете числа са най -високите в историята.

Когато миналата година пандемията от COVID-19 започна да се разпространява по целия свят, островът бързо наложи строг граничен контрол и мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

Тайванците бързо се приспособиха към новия начин за превенция на пандемията, което доведе до по-малко смъртни случаи, регистрирани миналата година спрямо предходните години, се казва в съобщението.

Тайван регистрира 173 162 смъртни случаи миналата година, показват данните.

Сред шестте специални общини Тайпе има най-висока продължителност на живота - 84,1 години, следвана от Нов град Тайпе, Таоюан, Тайчунг и Тайнан.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини