Отидете към основна версия

1 679 24

Байдън: Американците, които не са ваксинирани, поставят националната икономика в риск

  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • икономика

Байдън също така подчерта, че заболеваемостта от COVID-19 в страната намалява

Снимка: БГНЕС/ EPA

Гражданите на САЩ, които все още не са ваксинирани срещу COVID-19, излагат на риск икономиката на страната. Това предупреди държавният глава на страната Джо Байдън в реч, изнесена в щата Илинойс, излъчена от американски медии, предава агенция "Фокус".

„Факт е, че това е пандемия на неваксинираните: нашите болници, отделения за спешна помощ и отделения за интензивно лечение са препълнени с неваксинирани пациенти. Неваксинираните също излагат икономиката ни на риск, защото хората не искат да напускат домовете си дори там, където има няма ограничения, свързани с COVID-19“, цитира агенцията думите на президента на САЩ. Подчертавайки необходимостта от ваксинация срещу новия коронавирус, Байдън посочи: „Ние знаем, че няма друг начин за борба с пандемията, освен да ваксинираме по-голямата част от американците. Все още не сме достигнали [това ниво]. Трябва да победим (пандемията). Затова трябва да премина към настояване [за ваксиниране на гражданите]“, добави американският лидер.

Байдън също така подчерта, че заболеваемостта от COVID-19 в страната намалява. „Започваме да регистрираме по-малко случаи на COVID-19 в по-голямата част от страната. През последния месец броят на [инфекциите] е намалял с 40%, а [случаите] на хоспитализации с 25%. Ние се движим в правилната посока... Все още ни чака дълъг път“, увери лидерът на Белия дом.

На 9 септември Байдън обяви намерението си да задължи ръководителите на компании да изискват служителите им да се ваксинирани срещу новия коронавирус. Той добави, че Министерството на труда разработва наредби за извънредни ситуации, които изискват от работодателите с повече от 100 служители да гарантират, че заетите при тях са напълно ваксинирани или дават отрицателен тест за COVID-19 поне веднъж седмично. Байдън също обяви задължителни ваксинации за всички служители и изпълнители на федералното правителство. Според университета „Джон Хопкинс“, който изчислява данни въз основа на информация от федералните и местните власти, повече от 44,1 милиона случая на коронавирусна инфекция са открити в САЩ от началото на пандемията, а почти 709 хиляди души са починали. И по двата показателя страната е на първо място в света.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.

Свързани новини