Отидете към основна версия

3 829 45

Българите във Великобритания са гласували за Кирил Петков и Румен Радев

  • великобритания-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • българи-
  • чужбина-
  • избори

Българите в Обединеното кралство гласуваха в 132 секции

Снимка: БГНЕС

Борейки се с едни от най-лошите показатели за заразяванията с COVID-19, в неделя България се изправи пред тежки преговори за сформиране на правителство, след като екзитполовете не показаха ясен победител на третите парламентарни избори в страната за година, съобщи агенция "Ройтерс" в първия си коментар за проведените избори.

Българите в Обединеното кралство гласуваха в 132 секции. За някакви изборни резултати от Острова е още твърде рано да се говори, но сведенията, с които разполагаме от машинния вот от някои секции показват, че вероятен победител е „Продължаваме промяната“, следвана от „Има такъв народ“. Останалите три сили, които си разпределят повечето гласове, са „Възраждане“, ГЕРБ-СДС и „Демократична България“.

Разбира се, след пълното преброяване позициите могат да се променят значително, но тези пет формации се очертават като основни играчи. По отношение на президентските избори Румен Радев е отявлен фаворит сред българите във Великобритания. Българските избори на територията на Обединеното кралство преминаха спокойно и без напрежение, каквото често е съпътствало предишни гласувания. За разлика от много други места, тук на Острова, не бе съобщено за проблеми с машинното гласуване. Организацията бе много добра, доброволците отново свършиха добра работа, помагайки максимално за безпроблемното протичане на гласуването.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: