Отидете към основна версия

3 461 36

Редица държави обвиниха Мали, че вкарва наемници от руския "Вагнер"

  • мали-
  • вагнер-
  • русия

В изявление те посочват, че са наясно с участието на руското правителство в предоставяне на материална подкрепа за разполагането на "Вагнер" в Мали

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Редица държави, включително Германия, Франция и Великобритания, обвиниха ръководните органи на Мали, че вкарват в страната наемници от руската компания "Вагнер". "Ние, международните партньори, поели ангажимента да подкрепяме Мали и неговия народ в техните усилия за постигане на устойчив мир и стабилност и в борбата с тероризма, твърдо осъждаме разполагането на наемнически войски на малийска територия", се казва в изявление на трите страни.

"Дълбоко съжаляваме, че малийските преходни власти са избрали да използват и без това оскъдните обществени средства, за да плащат на чужди наемници вместо да подкрепят малийските въоръжени сили и обществените служби, така че от тях да има полза малийския народ" се казва още в изявлението, подписано от общо 16 държави.

В него страните казват, че са наясно с участието на руското правителство в предоставяне на материална подкрепа за разполагането на Вагнер в Мали. Те призовават Русия да се държи по един отговорен и конструктивен начин в региона.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 26 гласа.

Свързани новини