Отидете към основна версия

6 991 69

Пуснаха видео как полицаи убиват 22-годишен чернокож американец

  • минеаполис-
  • сащ-
  • убийство-
  • видео-
  • амир лок-
  • полицаи-
  • пистолет-
  • американец

Полицията заяви, че той е насочил оръжие към служителите на реда

Снимка: Американски служби

В Съединените щати беше извършено поредно убийство на тъмнокож гражданин от страна на полицаи. 22-годишният Амир Лок е бил убит в дома си в Минеаполис от полицейски служители, влезли в апартамента, докато той спи. По случая тече разследване.

Американските медии разпространиха кадри от инцидента. На тях се вижда как няколко служители влизат в дома на младия американец и само няколко секунди по-късно произвеждат фаталните изстрели. 22-годишният се присяга към огнестрелно оръжие, но според адвоката, нает от неговите родители, той е имал право на това, за да се защити. Адвокатът казва, че Амир Лок не е знал, че нахлулите в дома му лица са полицаи.

Родителите на убития Амир Лок заявиха, че той е бил „екзекутиран”, след като нахлуването на полицаите в дома му го е събудило от сън и той в уплахата си е посегнал към законно притежавано оръжие, за да се защити. Андре Лок и Карън Уелс казаха, че синът им е спазвал закона и не е имал криминално досие. Полицията заяви, че Лок е насочил заредено оръжие към служителите на реда. Убийството предизвика възмущение в Минеаполис.

Публикуван от органите на реда видеозапис от полицейска камера показа как полицай отваря със специален ключ вратата на апартамента и влиза, последван от още поне четирима служители на реда с униформи и защитни жилетки. След като отварят вратата, те няколко пъти изкрещяват "Полиция, заповед за претърсване!". Също така извикват "Ръцете!" и "Лягай на земята!". На записа се вижда как полицай рита диван, а Лок, който лежи, покрит със завивка, се раздвижва, държейки пистолет. Чуват се изстрели и видеото спира. Кметът на Минеаполис наложи мораториум върху заповедите, позволяващи на полицията да влиза в имоти, без да известява за своето присъствие. Кметът Джейкъб Фрей каза, че мораториумът незабавно спира подобни заповеди и че той и ръководството на полицията ще работят заедно с експерти в САЩ за преглеждане и преработване на политиката за тези разпоредби.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.

Свързани новини