Отидете към основна версия

937 0

Вашите идеи - Taiwan Excellence ще ви помогнат да ги превърнете в реалност!

  • тайван-
  • екология-
  • зелена енергия-
  • taitra-
  • taiwan excellence

Хората по целия свят бяха добре дошли да покажат своята креативност и изобретателност и активно да излязат с предложения, за да превърнат добротата в реалност

Благотворителните дейности под логото "Споделянето е грижa" поканиха преди време хора по целия свят да покажат своята креативност и изобретателност. Хората по целия свят бяха добре дошли да покажат своята креативност и изобретателност и активно да излязат с предложения, за да превърнат добротата в реалност!

„Споделянето е грижa, Taiwan Excellence“ е първото глобално многогодишно мащабно благотворително събитие, организирано от TAITRA. Темите на това събитие са „Социална загриженост“ и „Опазване на околната среда“, комбинирани с екологично, социално и корпоративно управление (ESG). Целта е да се привлекат граждани в световен мащаб, за да излязат с творчески инициативи, използващи продукти и услуги на Taiwan Excellence, да предлагат иновативни решения и да ги прилагат в родните си страни, за да подпомагат конкретно местната среда и обществото.

Синтия Кианг, генерален директор на BOFT, виртуално връчи сертификати на победителите по време на виртуална церемония по награждаване. От BOFT обявиха, че печелившите предложения ще бъдат финансирани и изпълнени според начина, по който планират в предложения регион/държава, с надеждата да насърчат добротата и добрите дела в местните общности.

С подкрепата на индустрията "Споделянето е грижa", който се проведе за първи път, привлече идеи от цял свят, които включват продукти, отличени от Taiwan Excellence, за справяне със социални или екологични проблеми. Приятна изненада за организаторите беше, че се получиха общо 781 предложения от 61 държави, като най-доброто от всички най-накрая беше отличено след внимателен и внимателен подбор.

Генералният директор Кианг беше развълнувана да види, че може да се постигне толкова много от толкова много хора, които участваха през първата година от кампанията. „Можем да почувстваме, че любовта и грижата са навсякъде по света“, подчерта Кианг.

Марарея Хамилтън, един от членовете на екипа на печелившото предложение „Слънчеви решения за местните маорски общности“ от Нова Зеландия, отдавна е посветена на развитието на общностите на маорите и помага за създаването на работещи бизнес модели за местните жители. Тъй като много от общностите се намират в отдалечени райони, захранването често спира поради проблеми със стабилността на мрежата. Сега екипът предложи да се инсталират слънчеви панели от Тайван и да се изгради самоподдържаща се система за производство на зелена енергия в рамките на общностите. Марарея изрази специалните си благодарности на организаторите по време на церемонията за осветяването на общностите на маорите и за сближаването на Тайван и Нова Зеландия.

Сред печелившите предложения е и „Образование и овластяване на общността чрез мобилен карт“ от Филипините. Идеята е да се намали образователното разделение между отдалечените села и градове, като същевременно се засили опазването на околната среда. Отборът победител е организирал мобилна класна стая – картинг, захранван от слънчеви панели и оборудван с лаптопи и интернет, така че децата в отдалечените райони да могат да се научат как да използват компютри и да се свързват със света, за да научат нови неща. Вносителят на предложението Джонатан Дж. Картила благодари на Кампанията за тази възможност за насърчаване на образованието в селските райони. С мобилния картинг класната стая, независимо от разстоянието, вече не може да бъде мечта.

Друго печелившо предложение е от Йилан, Тайван: „Еднодневна медицинска обиколка и доставка на протези за същия ден – Мобилна дигитална клиника за протези и проект за орално здраве“, която има за цел да се грижи за здравето и благополучието на възрастните хора в селските райони зони с мобилен медицински автомобил, пълен с устройства за дентална помощ за измерване на биоданни. Екипът изтъкна, че качеството на техните здравни услуги е гарантирано чрез използване на продукти, докато автомобилът носи добрата воля на Taiwan Excellence в някои от най-отдалечените кътчета на Тайван.

Събитието дойде и с теглене на късмет за тези, които предсказаха победителите. Хората бяха поканени да предвидят и гласуват за печелившите предложения онлайн. По време на събитието генералният директор Кианг разкри трима победители, които са гласували за правилните предложения. Те ще получат награди на стойност 50 000 тайвански долара.

Един от членовете на комисията за подбор, професор Чу Джоу-Джуо, беше впечатлен от това колко добронамерени са всички предложения. Но ако някой трябва да се открои като печелившо предложение, обикновена творческа филантропска идея не е достатъчна. Осъществимостта и практичността също трябва да се вземат предвид, за да може една добра идея да се превърне в действия. Той се надява, че повече компании могат да се присъединят и да изпълнят своята корпоративна социална отговорност.


Свързани новини

  • Пекин: Тайван не е Украйна - Февруари 2022

    Тайван не е Украйна и винаги е бил неотменна част от Китай, обяви днес китайското МВнР, след като тайванската президентка Цай Ингвен призова за засилв ...
    23.02.2022
    5 235
    52