Отидете към основна версия

1 732 28

Доц. Дойчев: Хибридната война срещу страната ни се изразяваше в няколко терористични акта

  • доц. момчил дойчев-
  • хибридна война-
  • руската федерация-
  • гру-
  • вмз-сопот-
  • взривове-
  • украйна

„Те издават прекалено ясно почерка на ГРУ на Руската армия“, каза политологът доц. Момчил Дойчев

Доц. Момчил Дойчев, кадър: „Честно казано с Люба Кулезич“

„Денят Х“ за украинската криза ознаменува нов етап на хибридната война на Руската федерация. Целта е не просто Украйна, а ЕС, НАТО, западната цивилизация и ценностите, на които се крепи тя. Днес (б.р. вчера) имаше кибератаки срещу банковите институции на Украйна. Такива имаше и срещу България. Хибридната война срещу страната ни се изразяваше в няколко терористични акта: взривовете на ВМЗ-Сопот, както и взривовете на петолъчката. Те издават прекалено ясно почерка на ГРУ на Руската армия. Не виждаме ДАНС и Прокуратурата какво правят по тези разработки.

Това каза доц. Момчил Дойчев в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“, което се излъчва по телевизия „Евроком“

Според него първата цел била да се покаже, че Западът е слаб. „Да се покаже, че това са толерасти, соросоиди, меки китки, които ще клекнат. Путин се надяваше на това. Постави ултиматум, очаквайки, че Западът ще мигне, но той не мигна и не прие безумните предложения да се върне към 1997 г.“, добави той, цитиран от Фрог Нюз.

„Предварително беше обявено, че 16 февруари ще бъде „Денят Х“ за атака, но никой уважаващ себе си агресор няма да осъществи такава атака по този начин. Това просто е първата дата за възможна военна агресия и нахлуване“, смята доц. Дойчев.

„Войната в Украйна не е преставала от 2014 година, от анексията на Крим. Война се води в окупираните Донецк и Луганск. Там непрекъснато има престрелки. За седем години са убити почти 15 000 украинци“, припомни той.

Целия разговор на Люба Кулезич с доц. Момчил Дойчев, в който разговор участва и икономистът Юлиан Войнов, можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини