Отидете към основна версия

13 701 53

Обрат: Украинците свалили свой самолет над Киев

  • украйна-
  • самолет-
  • русия

Това твърди руски представител

Снимка: БГНЕС/EPA

Падналият в Киев изтребител е украински и е свален от противовъздушната отбрана на Украйна, съобщи за РИА Новости източник от руското министерство на отбраната.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски каза за предполагаеми бомбардировки на жилищни райони на града, „както през 1941 г.“.

"Никакви ракетни атаки срещу Киев, чийто героизъм през годините на Великата отечествена война Владимир Зеленски най-после си спомни, не са извършени от руските въоръжени сили“, каза източникът.

"Снощи изтребител Су-27 на украинските ВВС е изпълнявал въздушно патрулиране над Киев. По погрешка една от украинските зенитно-ракетни системи за противовъздушна отбрана, разположена близо до Киев, го идентифицира като мишена и атакува с редовни средства", каза източникът.

В тази връзка, добавя източникът, Зеленски, "който направи всичко през последните години, за да прослави украинските нацисти", наистина има аналогия с Великата отечествена война.

„Но аналогията не с 1941 г., а с ноември 1943 г. – освобождението на Киев от Червената армия от нацистките окупатори“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 105 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: