Отидете към основна версия

959 14

Австрия и Франция затвориха небето си за руски самолети

  • франция-
  • полети-
  • русия

Очаква се общо решение

Снимика: БГНЕС/EPA

Федералният канцлер на Австрия Карл Неехамер обяви, че от днес неговата страна затваря въздушното си пространство за руски самолети, съобщи ДАРИК.

„Правим всичко, за да покажем на господин Владимир Путин, че не приемаме неговата агресия“, заяви Неехамер.

По думите на служители на ЕС е вероятно руски машини в бъдеще да не могат да кацнат на летища на държавите от групата. По съответното решение се работи и може да бъде взето още днес.

След преустановяване на въздушния транспорт между Русия и държавите от ЕС пътниците ще могат да се прекачват в държави, които още не са забранили въздушния транспорт със страната. Трансфер може да бъде направен например в Истанбул, който обслужва Западна Европа и Русия.

Франция и Норвегия също обявиха, че затварят своето въздушно пространство за руски полети.

„Франция затваря своето въздушно пространство за всички руски самолети и авиолинии от днес“. Това обяви френският министър на транспорта Жан – Батист Джебари.

Това беше потвърдено и от външния министър на Норвегия. Броят на европейските държави, взели подобно решение, продължава да нараства.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Северна Македония забрани руски полети

    На днешното си заседание правителството на Република Северна Македония реши да се присъедини към препоръките на ЕС и на страните членки, които вече са ...
    27.02.2022
    2 264
    51
  • Руското МВнР: Русия е готова за мир

    Руското външно министерство заяви, че Русия е готова за мир и прекратяване на кръвопролитията, съобщава ТАСС. Русия обяснява, че няма да спекулира с п ...
    27.02.2022
    16 559
    200
Новини по държави: