Отидете към основна версия

2 900 59

Зеленски: Преговорите вървят доста сложно, приоритетите ми са абсолютно ясни

  • владимир зеленски-
  • украйна-
  • президент-
  • русия-
  • преговори

Прекратяване на войната, гаранции за сигурност, суверенитет, възстановяване на териториалната цялост, реални гаранции за защита на страната, изброи целите си президентът на Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преговорите между Украйна и Русия вървят доста сложно. Това заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски в интервю за телевизионната компания NBC, цитиран от ТАСС.

„На първо място, преговорите продължават. Те вървят доста сложно“, каза Зеленски.

Украинският лидер подчерта, че всеки въоръжен конфликт „може да бъде спрян на масата за преговори“. В същото време той не коментира информацията, която се появи по-рано в медиите за предполагаемите условия на евентуално споразумение между страните.

В сряда руският външен министър Сергей Лавров каза в интервю за RBC, че Москва и Киев в процеса на преговори са разработили конкретни формулировки, които са близо до споразумение. Ръководителят на руското външно министерство не уточни тези формулировки, визирайки спецификата на дипломатическите преговори.

По-късно в поредно видеообръщение Владимир Зеленски каза, че неговите приоритети в преговорите с Русия са прекратяване на конфронтацията, гарантиране на сигурност, суверенитет, възстановяване на териториалната цялост.

Главата на Украйна подчерта, че приоритет е реалната защита на украинската държава.

„Моите приоритети в преговорите са абсолютно ясни. Прекратяване на войната, гаранции за сигурност, суверенитет, възстановяване на териториалната цялост, реални гаранции за страната ни, реална защита за страната ни“, каза Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: