Отидете към основна версия

14 627 43

Тревожни новини от Израел: Сериозни различия между Украйна и Русия

  • израел-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • различия-
  • преговори-
  • нафтали бенет

Има няколко спорни въпроса, някои от които са фундаментални

Израелският премиер Нафтали Бенет, който се опитва да посредничи за слагане на край на войната между Русия и Украйна, каза днес, че въпреки че е постигнат известен напредък, остават сериозни различия между страните в конфликта, предаде Ройтерс.

"Остава още дълъг път, защото има няколко спорни въпроса, някои от които са фундаментални", обобщи Бенет. Той добави, че Израел, "заедно с други приятели по света, ще продължи да се опитва да преодолее различията и да сложи край на войната". Израел полага много усилия да уреди преговори на най-високо равнище между Украйна и Русия, каза по-рано украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес. Той посочи Ерусалим като възможно място за такава среща.

Междувременно министрите на външните работи и отбраната от ЕС ще обсъдят на среща в Брюксел руската инвазия в Украйна с фокус върху предоставянето на спешни помощи, военното сътрудничество и въвеждането на още санкции. Решението за налагане на допълнителни санкции "ще доминира" и взимането му няма да е лесно, каза дипломат от ЕС, тъй като предизвикващият разделения въпрос дали да бъде забранен вносът на руски енергоносители все още не е решен. Външните министри ще заседават преди предстоящите след дни интензивни разговори между западните съюзници по въпроса за Украйна - среща на високо равнище на ЕС, среща на високо равнище на НАТО и разговори на Г-7. Междувременно няма признаци за затихване на боевете три и половина седмици след началото на руската инвазия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 43 гласа.

Свързани новини