Last news in Fakti

21 Март, 2022 23:00 6 283 96

Експерт: Путин говори като Сталин, задава се нова "чистка"

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • сталин

Неговият светоглед винаги е бил тоталитарен, липсва му всякаква емпатия за хората, за обществените процеси

Експерт: Путин говори като Сталин, задава се нова "чистка" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин се е радикализирал - в мисленето и в реториката си. Навярно той подготвя нова "чистка" в Русия, казва експертът Щефан Майстер. "Опасявам се, че ще преживеем един режим, който ще действа още по-авторитарно."

В една доста странна реч руският президент говори за "паплач" и "предатели", които той сравнява с "мухи". Човек просто трябвало да ги изплюе, ако случайно му попаднат в устата, казва Путин. Същевременно неговият говорител заплашва с "чистки". Как тълкувате тези изявления?

Щефан Майстер: Това напомня за сталинистката реторика. Руският президент прибягва и до понятието "петата колона", което е било употребявано през 1930-те, за да оправдае тогавашните действия срещу всички "антируски" елементи. Путин сега го използва по адрес на всички, които работят за Запада или гледат критично на неговата политика или личност. А това дава повод за тревога, защото така навярно се подготвя нова "чистка" в страната и същевременно се укрепва изолационисткото твърдоглавие. Опасявам се, че ще преживеем един режим, който ще започне да действа още по-авторитарно вътре в страната. Липсва каквото и да е предложение за компромис или опит за отваряне, тъкмо обратното дори - виждаме, че Путин втвърдява позициите си.

Какво очаквате?

Щефан Майстер: Очаквам, че онова, което започна през 2012 година с началото на третия мандат на Путин и беше подсилено с анексирането на Крим и войната в Донбас през 2014, сега ще продължи. Всички независими медии вече бяха затворени, критичните гласове бяха забранени, опозиционерите са или в затвора, или са принудени да мълчат. И всеки, който се осмели да критикува войната в Украйна и Путин, бива залавян направо от улицата.

Опасявам се, че оттук нататък ще има още по-засилени опити да се идентифицират критици на режима през интернет, които ще бъдат арестувани. Ще накарат хората да издават съседите си. За всеки критичен глас това означава едно: че по всяко време може да се окаже в затвора.

Какво чуваме в изявленията на Путин - ярост от развитието на военните действия и от протестите в Русия? Или класическа пропаганда?

Щефан Майстер: Чуваме яростния Путин, който иска да си отмъсти на Запада и най-вече на САЩ. Той е убеден, че в Украйна се бори задочно срещу САЩ. Путин се страхува основно от някоя "цветна" революция в Русия по украински образец и от смяна на режима. Той вижда връзка между хората, които протестираха през 2013 и 2014 на Майдана, и неговите критици в Русия.

Със сигурност с думите си Путин се опитва да подготви хората в Русия за по-сурови времена. Но той ги подготвя най-вече за това, че ще има още по-сурови действия срещу "агентите на Запада". Това е подготовка за "чистка" с всички възможни средства. Езикът на Путин не се е променил ни най-малко. Той произхожда от бедно семейство в Санкт Петербург, използва вулгарен език, а когато стане прекалено емоционален, тази му склонност се засилва допълнително и започва да използва ругатни. В това отношение той остава верен на себе си. Но сега прави тъкмо това, за което винаги е говорел - взима реванш и в Русия, и в съседство, и спрямо САЩ.

Вие поставяте речта на Путин в контекста на сталинизма от 1930-те години. Как се възприема това в руското общество?

Щефан Майстер: Досега Русия така и не преразгледа в дълбочина своето сталинистко минало. За Путин Сталин е по-скоро герой, който е спечелил Втората световна война. Путин се смята за наследник на неговата традиция, но и на царистката традиция. Една част от обществото сега със сигурност ще е разтревожено, че отново се тръгва в посока към сталинистката ера. Но Путин същевременно мобилизира част от руснаците - срещу елементи, които от негова гледна точка са чужди на Русия. Мога да си представя, че в Русия има немалко хора, които ще одобрят това. Ще има прилив на патриотизъм и национализъм, ще се засилят и антизападните фобии, които и бездруго съществуват и които бяха много подсилени през последните 10 години.

На дневен ред отново излизат историческите разкази, създадени и подсилени от пропагандата - борбата срещу фашистите, петата колона като понятие от времето на Сталин - всичко това си съществува в колективното съзнание и то не като нещо, което се нуждае от преработване и осмисляне, а като нещо, което е било необходимо, за да се победи във Втората световна война и срещу националсоциализма. Обвинението за извършен геноцид в Босна например се отхвърля от страна на Русия. Москва обаче използва същото това обвинение по отношение на Донбас - макар да няма никаква връзка между двете и сравнението да е напълно безпочвено.

В САЩ обсъждат въпроса дали Путин винаги си е бил такъв или се е променил, включително и заради грешки, допуснати от Запада - например по повод източното разширяване на НАТО. Какво е Вашето мнение?

Щефан Майстер: Мисля, че в своето мислене и в своята реторика Путин се е радикализирал. В същото време някои неща са си били заложени в него отдавна. Той е дете на тайните служби, на СССР, през 1980-те е служил в Дрезден, където преживява протестите от времето на промените и страхът, че това може да застраши живота му. Всичко това му е оказало въздействие и обяснява страха му от "цветна революция". А и винаги е изпитвал дълбока омраза към САЩ.

Неговият светоглед винаги е бил тоталитарен, липсва му всякаква емпатия за хората, за обществените процеси. Това се поражда в резултат на усещането му, че САЩ не проявяват нужния респект към Русия - чувство, което се е подсилило с разширяването на НАТО на изток. А сега той смята, че се реваншира за краха на СССР, за войната на НАТО в Югославия, за това, че американците тогава "са победили". И смята, че сега може да победи американците в Украйна.

Това не предвещава нищо добро.

Щефан Майстер: Питам се дали Русия изобщо има интерес да търси компромис, който да е приемлив и за Украйна - настроен съм много скептично. Путин иска да унищожи Украйна като държава и общество. Той е твърдо убеден, че в Украйна се бие срещу фашисти. Опасявам се, че когато Путин говори за компромис, това е преди всичко маневра, с която се опитва да си открие нови опции за преговори, а после да поведе войната още по-брутално. Докато Русия не победи - колкото и солена да е цената.

Щефан Майстер e програмен директор в Германското дружество за външна политика. Работата му е посветена основно на руската външна политика и политиката за сигурност, както и на отношенията между Русия и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 петко тепавичаров

    33 56 Отговор
    Путин никога не би забравил учителите - Ленин и Сталин
    Маркс и Енгелс и так далее и так далее
    НРБ - СССР вечна дружба!

    Коментиран от #81, #82

  • 3 Гошо

    35 36 Отговор
    Да определено чистка е необходима в Русия ,позавъди се там сган ,ама ще се очистат от нея
  • 4 Смеххх

    60 48 Отговор
    Ще свърши като Сталин,ще се гърчи на земята и никой няма да помогне от неговите хора

    Коментиран от #10, #17, #20

  • 5 Иво VVP

    27 35 Отговор
    Приказки за лека нощ. Мноо задълбочено....Щефан.
  • 6 володя

    34 47 Отговор
    Сталин е написал история и ще остане завинаги в нея!
    Генералисимуса е бил строг но справедлив!

    Коментиран от #75

  • 7 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    64 42 Отговор
    Нищо ново под руското слънце. Убийства, затвори, каторги. 200 години ни крачка напред.

    Коментиран от #9, #65, #71, #83

  • 8 Госあ

    37 24 Отговор
    я кво убаво ве чебурашки ! Що не идете там ?

    Коментиран от #11

  • 9 игор

    47 31 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    А тея дето изтрепаха индианците, набутаха ги в резервати взеха им златото и земята и на 200 години държава се е самоопределила за световен страж дето наскоро махнаха официално робството по-убави ли са?

    Коментиран от #16

  • 10 Miro

    20 17 Отговор

    До коментар #4 от "Смеххх":

    байдан ли така ще свърши като смачкана хлебарка
  • 11 чичо Сам

    35 16 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Чети за чичо ТОМ - единнегър роб и ще разбереш ценностната система на твоите господари!
    и това всичко се развива почти в наши дни - държава дето махна робството наскоро е Америката

    Коментиран от #47

  • 12 WhiteNoise

    26 27 Отговор
    молете се да остане путинката гадни шваби. как па не мое верно чичо ви сталин да се дигне за 20 минути....
    така ще ви разцепи... през берлин ще мине разлива на негово име. смешници
  • 13 Йфккдкд

    26 3 Отговор
    " Можеш да убиеш всички, но не и своя наследник!" (В смисъл - все някои ще заеме престола след теб - не си вечен.)
    Казал го е в смъртния си час една жертва на римски сатрап.
  • 14 Серджо Леоне

    29 18 Отговор
    А стига бе ,Путин ще анексира и Европа. Стига сте ревали , няма да ви изостави на съдбата.
  • 15 Реалист

    32 18 Отговор
    Всъщност, възможно е. То демагогията, лицемерщината и безобразията на атлантическия Запад вероятно биха могли да радикализират всеки............
  • 16 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    14 16 Отговор

    До коментар #9 от "игор":

    Да. Вървят напред.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сух

    32 11 Отговор
    "Американският експерт Скот Ритър: Руската армия провежда класическа векторна стратегия и напредва бързо" вестник Труд. Ще ви стане интересно какво мисли един американски военен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 проклятието

    29 13 Отговор

    До коментар #4 от "Смеххх":

    Няма друга държава с толкова убити президенти като краварника.

    Коментиран от #72

  • 21 Сух

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "те така е":

    Тоз не трябва да се пише смех, а Сапунджиев..
  • 22 666

    15 13 Отговор
    е ,че има и ще продължава да има чистка това всички го виждаме в момента и не е нужно някакъв псевдо да ни го казва,доколкото разбират всички...чистката върви по план,село по село град по град докато стигне до Зеления
  • 23 Смешници

    24 19 Отговор
    В този вестник освен лъжи и пропаганди,друго може ли да се прочете?Напишете веднъж от факти как се наричат бомбадировките над Ирак и Югославия и защо никой още не е предаден на международния съд и докажете че може да пишете и с истински факти.Путин си брани държавата която западните чакали искат да разкостят и е нормално поведението му.Попитайте Сащ да ли би допуснал държава в латинска Америка да бъде разположено оръжие от Русия и какво би сторила Сащ в случая.Но лятото какво ще пишете когато изгладнелите и обеднял народ се надигне в европейските държави,сигурно че Путин стои зад това.
  • 24 Ким чен ПУТ

    16 26 Отговор
    Путин в историята ? - вече е вътре.
    Има само една дилема - като изр.од или изв.ерг.
    Че кво му дреме - там е.
    Ама ВИЕ ОЛИГО.ФРЕНИ КАКВИ СТЕ ТОЧНО, ЧЕ ГО ПОДКРЕПЯТЕ ???
    Ето и вариантите - Определете се сами:
    1. Шиба.ани тъп.аци
    2. Фака.ни лай.нари
    3. Пълни мало.умници
    4. Руски нацио.нали
    5. Импери.али рашки
    6. Скапа.ни де.били
    7. Социо.пати ши.бани с пром.ити раш.ки мозъ.чета
    8. Дефек.тни презе.рвативи
    9. Ши.бан про.мит мо.зък от про.паганда.та на друга.ря от Кремля
    10. Нямам мозък, че да ми дреме какво прави господаря на империята Раша

    Коментиран от #43, #55

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Смешници

    26 26 Отговор
    Путин е истински държавник и го доказа за разлика от западните и американските политици.Русия винаги е играла коректно за разлика от Сащ и запада за това и е все повече уважавана по света.В Африка не искат да чуят за сащ ,в Азия с изключение на Япония също,а това са над 2/3 от населението на света.Да живее Путин.
  • 27 Вълк

    18 13 Отговор
    Тревожно е когато в некои страни стрелят по президентите си, но още по тревожно е когато един Путлер диктува волята си на цял народ
  • 28 Хаха

    15 9 Отговор
    Путин ще изчисти не само предателите,но ще премахне дори и неговите хора
  • 29 да питам

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Знааш ли рецептата за пелмени ... 🤭😁
  • 30 стоян георгиев

    19 17 Отговор
    путин е един кгебиски милиционер.преял с власт диктатор на които запада му позволи дълго да си развява коня използваики именно парите на същия този запад.сега като на всички им стана ясно кво чудовище е тои няма нужда да кие истинското си лице и мераци.

    Коментиран от #50

  • 31 Професора

    19 17 Отговор
    Ще ви изчисти от Европа соросоиди гнусни
  • 32 ХОРИМАК

    4 0 Отговор
    ..бил вулгарен..
  • 33 asd

    14 9 Отговор
    Хахаха! Много важно.
    Важното е че Комсомолска правда публикува по погрешка данни за 10 000 убити руски войници и 16 000 ранени. След което доклада беше цензориран.

    Следователно това са МИНИМАЛНИТЕ загуби на путлеристите!
  • 34 Слава Україні!

    11 13 Отговор
    По данни на МО на РФ в хода на спецоперацията в Украйна руската армия е дала 9861 убити и 16153 ранени!

    Коментиран от #66

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 лошо но

    12 11 Отговор

    До коментар #35 от "Руските изверги":

    Дали не са украински войници в руски дрехи - чувал съм за всякакви правокации?!?

    Коментиран от #40

  • 37 Ало, немците и другите

    18 6 Отговор
    Още ли не сте разбрали, че СССР 2.0 се върна?
  • 38 нато нато

    23 12 Отговор
    Какво прави НАТО на руската граница ?! Какво търси там. Това пита Путин. За какво нато е дошло и какво търси на руската граница. Тепърва Русия ще изяснява този въпрос.

    Коментиран от #42

  • 39 кавала ми надуй

    15 12 Отговор
    Въпроса пред Путлер е дилема-Милошевич или Кадафи!
  • 40 Прав си

    19 6 Отговор

    До коментар #36 от "лошо но":

    Аз съм путинофил и съм убеден, че в Украйна няма нито един руски войник. Укрите сами се бомбардират с хиперзвукови ракети и сами трепат децата си, ша знаиш!
  • 41 !!!?

    15 12 Отговор
    Едни оприличават Путин на Хитлер, други на Сталин, а само путинофилите - на Лилипутин !!!?

    Коментиран от #61

  • 42 !!!?

    12 13 Отговор

    До коментар #38 от "нато нато":

    Напротив - чии го дири Путин на границата на НАТО !!!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Kubeto

    12 11 Отговор

    До коментар #11 от "чичо Сам":

    Взимай каскета и отивай в свободната РФ, остави ни нас клетите роби на капитализма да живеем потребителски. Опитай и други опции - Беларус, Чечня, Киргистан..разкош 💋 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСЕКИ!
  • 48 В.В.П.

    10 11 Отговор
    Немските отпадъци ,само като чуят Сталин ,и Жуков, и им се подгъват коленете .Най пропадналата нация немци и хахляци ,два съюзника по неволя.Путин е неизличимо болен ..Ще ви затрие ,нацистките хъбове. .Пускай Ярса и боздуганите .!..Никва милост към врага..Пращай ги в АДА!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Kubeto

    8 7 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Има яхти, долари и щерките му са по западна Европа, но тукашните ватенки се силят кат такоа на пясък..жалко за липсата на прогрес в някой съграждани.. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСЕКИ!!
  • 51 Иисус от Назарет

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "А бе":

    Лапа на негри зает е
  • 52 RED ARMY

    15 7 Отговор
    Руската армия ви подчини соросите сега ше плащате със глад магариите си правителсрва ще падат едно след друго, а САЩ ги чака гражданска война.

    Коментиран от #60

  • 53 А бе ФАКТИ

    5 2 Отговор
    Що не пробвате да закупите марката "Стършел".
  • 54 Сакънджиев

    3 2 Отговор
    Путин се е радикализирал - в мисленето и в реториката си. Навярно той подготвя нова "чистка" в Русия, казва експертът Щефан Майстер. "Опасявам се, че ще преживеем един режим, който ще действа още по-авторитарно."

    НАВЯРНО? НАВЕРНО? - ОПАСЯВАМ СЕ, ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ - карти, боб или зарчета хвърляш??
  • 55 Сух

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ким чен ПУТ":

    Прочети: "Американският експерт Скот Ритър: Руската армия провежда класическа векторна стратегия и напредва бързо" - вестник Труд
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ненормалник

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "RED ARMY":

    Си,нали
  • 61 Слава на Русия !

    4 7 Отговор

    До коментар #41 от "!!!?":

    ВОВА е Бог !

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 путин лавров

    7 4 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 65 Махни Българското Знаме

    14 8 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    От нацисткото, което си сложил до него. Това не ти е Крайна.България не е стреляла по хора на Майдана. България не е горяла живи хора в Одеса. България не е обучавала деца във военни лагери да убиват руснаци. България не е убивала деца и бебета в Донбас.България не е използвала забранени касетъчни и фосфорни снаряди. България е мирна страна и ненавижда нацизма. Не ми поругавай Родината! България ненавижда Бандера, Петлюр и Шухевич.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Швепс

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Е как ще живее Украйна с бесовете укронацисти.
    Та след майдана 2014, десет милиона се изнесоха за миг.
  • 72 Швепс

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "проклятието":

    Те са получавали инфаркти обикновено.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Сесесере

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "володя":

    С 40 милиона избити ли ве?
  • 76 Зле си

    9 6 Отговор

    До коментар #74 от "рашка е в колапс":

    Всеки среден българин, с хъс и желание гледа всички Руски, Китайски и канали. Колкото повече забраняваш, толкова повече се гледа.Цензурата и пропагандата са в неонацистките ви глави. Никой не може да цензурира ИСТИНАТА. Колкото цензурирахте Сноудън и Асанж. Тук е България, единственият народа спасил евреите си? Единственият народ заобиколил бустерките.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Рашъ е в Киев 🇧🇬 🇷🇺

    6 4 Отговор

    До коментар #74 от "рашка е в колапс":

    Събуди се бе човек, и в Одеса вече. Zа свят без нацизъм!
  • 79 CL500

    8 3 Отговор
    Много ми е странно, как по цял свят, вкл. и у нас, изведнъж всеки взе да прави персонални психологически анализи на Путин. Как се било променило мисленето му, характера му, стигна се до там да анализират и козметичните промени по лицето му и това, какво означавало за него. Много психолог се навъди, много нещо, всеки експерт. Що не отидат да си запишат час за персонален сеанс очи в очи, за по-добър анализ :-)
    И защо никой не коментира деменцията на дядо Байдън? В последните дни се излагаше доста пъти на интервютата.

    Коментиран от #80

  • 80 В Германия

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "CL500":

    Убиха 16 г; момче, доброволец, помагащ на краинските бежанци неонацисти. Само защото говорело на руски с тях, момчето изпада в кома от побоя, по-късно умира. Европа не знае какво си докара на главата. Немските медии мълчат.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "петко тепавичаров":

    Хвани почети малко поне от Маркс и Енгелс, които споменаваш. Или за теб те пишат за комунизъм?!
    Защо ги споменаваш?
    Каро гледам в какъв контекст го правиш су мисля , че само си чувал тези имена.
  • 83 Да живее България

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Запада прави размириците по света от хил.години
  • 84 Трифон зарезан

    3 1 Отговор
    Путин - имам си играчка , кого да гръмна днес.
  • 85 Нострадамус

    2 6 Отговор
    Много скоро ще приключи като всеки диктатор.Вероятно започва разпада на Русия.Много държави си точат зъбите,най-вече Китай.
    Надали целият руски народ го заслужава.Ерата Москва свършва,почва ерата Украйна!
  • 86 Урюрвкос

    5 1 Отговор
    аман от експерти, Путин няколко пъти за последните 20г. повтаря една и съща мантра от детските му години по улиците на Ленинград---ако боя е неизбежен дори и силите да не са в твоя полза, удряй първи. Има го на тубата лесно се намира.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Зеле н чук

    2 3 Отговор
    Видях една зелка, разлистих я и се оказа цялата изгнила. Изхвърлих я в боядисания гюм.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Анкета

    4 0 Отговор
    Който е за свят без Нацизъм +
    Който е против -

    Действай те, сега.
  • 91 Факт

    3 2 Отговор
    Бая руснаци , русолюбци и комунисти има в бг, ще трябва да се преселя на запад. Тук ножа в гърба и мизерията са сигурни

    Коментиран от #92

  • 92 Оруел

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Факт":

    Ходи на м а й ната си!
  • 93 124

    1 0 Отговор
    Путин обърка милитаристичните планове на световния бандит САЩ в Украйна. Затова е цялата русофобия и неофашистка пропаганда срещу Русия. Време е империята на лъжата и злото да разбере, че светът не е техен.
  • 94 Ескана

    0 0 Отговор
    А няма ли на близо ПСИХО ДИСПАНСЕР ?
  • 95 Ескана

    1 1 Отговор
    Спомнете си как на времето Сталин избиваше хората около него по измислени причини.И на края как свърши???
  • 96 Ами

    1 0 Отговор
    то отдавна трябваше да се изгонят НПО-тата и местните слуги на Мамона от Русия. Но по-добре късно отколкото никога.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания