Отидете към основна версия

3 632 147

Тръс: Трябва да удвоим санкциите и доставката на оръжие за Украйна

  • лиз тръс-
  • украйна-
  • русия-
  • санкции-
  • преговори

Лондон консултира Украйна за преговорите с Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британските власти съветват украински представители в преговорния процес с Русия. „Не мисля, че Русия се интересува сериозно от преговорите в момента. Ето защо казвам, че трябва да бъдем твърди, за да постигнем мир. Трябва да удвоим санкциите. Трябва да удвоим доставките на оръжие за Украйна. Но когато дойде време за преговори, искам Великобритания да играе ключова роля в сключването на сделка, която работи", каза британският външен министър Лиз Тръс в интервю, публикувано на сайта на вестник The Daily Telegraph и добави, че Лондон е създал „специализирано звено за преговори, за да помогне на Украйна“.

Тръс също смята, че възможните споразумения между Русия и Украйна трябва да включват не само прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски, но и отказ на Москва да води военни действия в бъдеще. „Този ​​път трябва да се уверим, че процесът от Минск няма да се повтори, че наистина ще стигнем до ситуация с истинско прекратяване на огъня, изтеглянето на войските от Украйна и наличието на лостове за влияние върху Русия за спиране на всяко бъдеще агресия", каза тя.

Шефът на външното министерство добави, че санкциите срещу Руската федерация могат да бъдат включени в документите като един от методите за въздействие на Москва в случай на нарушаване на споразуменията. „Знаем, че Русия е подписала много споразумения, които не изпълнява. Следователно са необходими лостове. Санкциите са един от тези твърди лостове", каза Трус. В същото време тя изрази съжаление, че Лондон, за разлика от Франция и Германия, не е участвал в работата по подписването на Минските споразумения. „Трябваше да сме част от тези преговори“, заключи министърът.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 84 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: