Отидете към основна версия

5 947 164

ЕС трябва да обсъди забраната за внос на газ от Русия

  • германия-
  • украйна-
  • русия

Време е за нови ограничения

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз (ЕС), на фона на влошаването на ситуацията в Украйна, трябва да обсъди въвеждането на забрана за доставка на руски природен газ. „В близко бъдеще ще има обмен на мнения на ниво ЕС какво още може да се направи" по отношение на затягането на санкциите срещу Руската федерация. „Предполагам, че доставката на енергийни ресурси също ще стане част от дискусията“, каза германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт в ефира на телевизионния канал ARD.

В същото време Ламбрехт подчерта, че ФРГ също ще продължи да проверява доставките на оръжия, поискани от Киев. Тя отхвърли обвиненията, че германските власти разглеждат този въпрос твърде дълго. „Не може всичко да стои неподвижно“, каза тя. Оръжията, както увери Ламбрехт, ще се доставят „последователно и непрекъснато“.

По-рано на 3 април германският финансов министър Кристиан Линднер написа в своя профил в социалната мрежа Twitter, че германските власти възнамеряват да започнат дискусии с партньори за затягане на антируските санкции още на 4 април. На свой ред вицеканцлерът, министърът на икономиката и опазването на климата на Германия Роберт Хабек също отбеляза, че е дошло времето за нови ограничения срещу Москва. За засилване на санкциите срещу Руската федерация съобщи и германският външен министър Аналена Бурбок.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: