Отидете към основна версия

3 120 59

Читател на ФАКТИ от Украйна: Руснаците отвлякоха етнически българин

  • сергей беличев-
  • отвлечен-
  • българин-
  • украйна

За случилото се със Сергей Беличев ни информира Роман Онишченко

Снимка: 1news.zp.ua

В събота, 2 април, руски войници са отвлякоха етническия българин и бивш ръководител на Приморската областна държавна администрация Сергей Беличев /на снимката/. Това съобщи до ФАКТИ читателят ни от Украйна Роман Онишченко.

Сергей Анатолийович Беличев е роден на 6 ноември 1968 г., етнически българин, бивш ръководител на Областна държавна администрация в Приморие (2014-2019 г.). На 2 април той е отвлечен и изпратен в Бердянск (мястото на задържане към момента не е известно).

"Моля ви да разпространите това сред българската общност и да го доведете до знанието на българското правителство, за да улесните освобождаването на този човек по дипломатически път", пише Онишченко.

Беличев е активен участник в българското малцинство в Украйна, допринесъл за опазването на културата и традициите на българската общност. Той е направил много за развитието на село Бановка, където е живял цял живот и Приморски район на Запорожка област, пише читателят.

Информация за ареста е дошла от близки на отвлечения, те нямат постоянна връзка с него.

Сигналът за отвличането вече е подаден на Националната полиция, Запорожската областна държавна администрация, представители на българската общност в Украйна, някои журналисти и доброволци.

"Моля, разпространете тази информация и вземете всички възможни мерки, за да бъде освободен този човек. Спасите живота и здравето му", пише още Роман Онишченко.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: