Отидете към основна версия

1 137 11

Макрон: Програмата на Льо Пен ще изплаши чуждестранните инвеститори

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • марин льо пен-
  • елисейски дворец

Президентът, чието преизбиране се смяташе за предрешено заключение дори преди няколко седмици, все още е напред в социологическите проучвания за втория тур, но преднината му се топи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ако френският крайнодесен кандидат за президентския пост Марин Льо Пен бъде избран този месец, нейната социална програма ще прогони международните инвеститори. Това заяви президентът Еманюел Макрон в интервю за всекидневника Le Parisien.

Льо Пен нарасна в социологическите проучвания през последните седмици и се очаква да се изправи на втория тур срещу Макрон, лявоцентристкия кандидат, чиито политически решения се отклониха надясно, в повторение на изборите през 2017 г.

Социалната програма на Марин Льо Пен е лъжа, защото тя не я финансира... Когато тя казва: "Ще увелича пенсиите", тя лъже, няма да го направи", каза Макрон.

Нейната програма ще създаде огромна безработица, защото ще отблъсне международните инвеститори и няма да издържи бюджетно, добави той.

Основите ѝ не са се променили: това е расистка програма, която има за цел да раздели обществото и е много брутална.

Макрон, чието преизбиране се смяташе за предрешено заключение дори преди няколко седмици, все още е напред в социологическите проучвания за втория тур, но преднината му се топи.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: