Отидете към основна версия

12 217 54

Британци предлагат на украинци подслон срещу секс

  • великобритания-
  • украйна-
  • русия

Офертите са публикувани в социалните мрежи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският вестник The Times съобщи, че бежанци от Украйна, които се опитват да намерят жилище във Великобритания чрез специални групи в социалните мрежи, получават съобщения от неженени мъже, които им предлагат да влязат в връзка с тях в замяна на помощ.

Журналистът на изданието публикува съобщение в социалните мрежи от името на 22-годишната Наталия от Киев и според Times за няколко минути е получил много „нецензурни съобщения и такива със сексуален оттенък от мъже, търсещи връзка." За два дни Наталия е получила 75 лични съобщения, 41 от които от необвързани мъже, които живеят сами.

Според вестника някои мъже са излъгали, че живеят в къщи с няколко спални, въпреки че всъщност имат само една спалня. Един от мъжете предложил на Наталия да спят в едно легло.

Към 7 април британските власти получиха 79 800 заявления по украинската визова схема, от които 36 300 - по семейната схема и 43 600 - по схемата за спонсорство. В същото време са издадени 28 500 визи по семейната схема и 12 500 по схемата за спонсорство.

Визите по семейната схема за украински бежанци са безплатни, издават се за срок от 3 години. Получателите им имат право да живеят в страната, да работят, учат и да имат достъп до държавни средства. Семейната схема позволява на хората, които имат роднини във Великобритания, да получат визи, а спонсорираните бежанци могат да дойдат при жителите на Обединеното кралство, които са готови да ги приемат в домовете си.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: