Отидете към основна версия

6 398 33

Макрон след победата: Да се обединим за Франция!

  • франция-
  • президент-
  • избори-
  • еманюел макрон

Проектът ни е много по-добър от този на крайната десница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Призовавам всички да се обединим за Франция".

Това каза в първата си реч след победата на първия тур на президентските избори във Франция Еманюел Макрон, цитиран от БНТ.

При 94% от гласовете, към 02:15 часа българско време, Макрон водеше с 27,40%, а Марин Льо Пен бе получила с 24,15%. Двамата ще се явят на балотаж.

"Нашата демокрация е богата заради всички, които защитават своите виждания", подчерта той. Макрон благодари на Ан Идалго, кандидатката на социалистическата партия, на Валери Пекрес, кандидатката на традиционната десница, на Яник Жадо и Фабиен Русел, че го подкрепиха за втория тур.

"Някои ще ни подкрепят на балотажа, за да блокират крайната десница", каза Макрон и посочи Жан-Люк Меланшон, който събра като представител на крайната левица малко над 20% от гласовете.

"В този решителен момент нищо не трябва да е като досега. Трябва да се обединим в услуга на нашата нация", каза Макрон. И допълни: "Тези, които се въздържаха или гласуваха за крайните програми, ще ви убедя, че нашият проект е много по-добър от този на крайната десница."

Макрон определи като приоритет създаването на независима и силна Франция в сферата на науката, развитието, военната сигурност, земеделието, екологията и културата. И подчерта, че вижда постигането на тези цели в една Франция, която се вписва в Европа, а не във Франция извън Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: