Отидете към основна версия

30 709 106

Горивото за корабите в Европа свършва

  • кораби-
  • гориво-
  • украйна-
  • русия

Сериозни затруднения изпитват пристанищата в Амстердам, Ротердам и Антверпен

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Привършват запасите от гориво за корабите в северозападната част на Европейския съюз на фона на наложените от Запада санкции срещу Русия, пише агенция Bloomberg. Дефицит на морски газьол се наблюдава в пристанищата на Амстердам, Ротердам и Антверпен.

Цената на корабното гориво с ниско съдържание на сяра, използвано за кораби в северозападната част на Европа, също се е увеличила през последните седмици.

Според шефа на компанията и брокер KPI Ocean Connect Сорен Хол, на този етап корабите няма да останат без гориво, но собствениците може да се окажат в затруднено положение, особено при покупка в "последната минута".

Редица западни държави въведоха нови санкции срещу Руската федерация заради войната в Украйна. Според прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, западните санкции са много сериозни. Русия се е подготвяла за тях предварително. Той добави, че те изискват анализ и координация на ведомствата, за да се разработят мерки за реакция, отговарящи на интересите на Руската федерация.

Руският президент Владимир Путин заяви, че политиката на ограничаване и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия на Запада, а санкциите нанесоха сериозен удар върху цялата световна икономика. Според него, основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора. Путин каза също, че САЩ и Европейският съюз на практика не са изпълнили задълженията си към Русия, замразявайки нейните валутни резерви.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 182 гласа.

Свързани новини

  • Поразени са 11 военни обекта в Украйна

    състав на Въоръжените сили на Украйна, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация. Авиацията на ВКС на Русия през изминалата нощ ...
    23.04.2022
    8 862
    113