Отидете към основна версия

2 255 43

САЩ: Руските войници насила извеждат украинци в Русия

  • цивилни жертви-
  • сащ-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • инвазия-
  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • одеса

Путин не намира изход от войната. Той не знае как да продължи.

Снимка: БГНЕС/ EPA

И американското министерство на отбраната разполага с данни за украинци, изведени в Русия насила от руски войници. "Не мога да кажа колко лагери има или как изглеждат", каза говорителят на Пентагона Джон Кърби. "Но получихме сигнали, че украинци са извеждани в Русия против волятя им." Това е безскрупулно, по думите на Кърби. Украинските власти отдавна твърдят, че руските войници извеждат хора в Русия.

Край на руския газ = дълбока рецесия в Германия?

Путин не намира изход от войната в Украйна, смята американският президент Джо Байдън. Проблемът, който в момента притеснява Байдън, е този, че "в момента руският държавен ръководител не знае как да продължи и аз се опитвам да разбера какво можем да направим". Путин сбърка, вярвайки, че нахлуването в Украйна ще разедини НАТО и ЕС, каза още Байдън.

Според Ахим Тругер, член на германския Съвет на икономическите мъдреци, Германия ще изпадне в икономическа криза, ако Владимир Путин спре газа на страната. "Евентуален край на доставките от Русия би причинил в Германия дълбока рецесия, според повечето преценки. Половин милион работни места биха могли да изчезнат", каза икономистът пред вестник "Райнише Пост". Германската индустрия би могла да страда "дългосрочно от тежки последици".

Ракетни нападения над Одеса

При руско ракетно нападение над град Одеса през нощта е загинал най-малко един човек, а петима са били ранени. Това съобщи агенция Униан, цитирайки местните военни. "Врагът продължава да поддържа психологическия натиск и не слага край на истеричните атаки срещу мирните цивилни граждани и цивилната инфраструктура", се казва в съобщението. Във вечерните часове градът бе разтърсен от множество експлозии, причинени както от ракети, така и от нападения на военно-въздушните сили. Според публикации в медиите сред улучените сгради са един търговски център и склад за стоки.

Според украинската армия, руските военно-въздушни сили са изстреляли над Одеса няколко хиперзвукови ракети "Кинжал". При нападенията са улучени "туристически обекти", а най-малко пет сгради са били разрушени, написа "Украинская Правда". Пристанищният град в южната част на Украйна е подложен на засилени атаки от неделя вечерта насам. И по време на посещението на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в понеделник през деня в региона паднаха няколко ракети. По този начин Русия показа истинската си позиция спрямо Европа, коментира вечерта украинският президент Володимир Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: