Отидете към основна версия

1 407 47

Зеленски е победител в допитване до читателите на сп. "Тайм"

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • киев-
  • тайм

Според допитването до читателите, резултатите от което са обявени на сайта на изданието, Зеленски е на първо място с 3,3 милиона гласа или пет процента от гласувалите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е победител в допитването до читателите на сп. "Тайм", в което те отговарят на въпроса кои личности, според тях, трябва да намерят място в годишната класация на престижното издание за най-влиятелните хора в света. Годишната класация, известна като "Тайм 100", се съставя в крайна сметка от редакторите на изданието и ще бъде публикувана тази година на 23 май.

Според допитването до читателите, резултатите от което са обявени на сайта на изданието, Зеленски е на първо място с 3,3 милиона гласа или пет процента от гласувалите.

Следва го шефът на компаниите "Тесла" и "Спейс екс", милиардерът Илон Мъск с 3,5 процента. Мъск бе определен за човек на годината в класацията на "Тайм" за 2021 г.

На трето място се нарежда британският премиер Борис Джонсън с 3,4 процента, въпреки че тази година той бе глобен за нарушаване на правилата, въведени по време на локдауните заради Ковид-19.

На четвърто място с 3,2 процента са здравните работници, взети заедно.

А на пето място е президентът на САЩ Джо Байдън с 3,1 процента.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 32 гласа.

Свързани новини