Отидете към основна версия

2 200 75

Украинската армия защитава Европа от руската агресия

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • донбас-
  • донецк

В Русия все още има много оръжия - остарели, от съветската епоха, но те все още функционират и сеят унищожение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В продължение на три месеца Украйна възпира настъплението на пълномащабна война, отприщена от Путин на 24 февруари. Войната, замислена от диктатора на Кремъл като пътека, по която руската армия ще продължи без съпротива, се превърна в кървава баня и това вече отне повече от 30 000 руски войници, като много повече останаха ранени и осакатени.

Руската военна машина е безразборна и разрушителна: тя унищожава всичко, което се изпречи на пътя ѝ и не вижда разлика между бойци и цивилни. Целта ѝ е да разбие и покори. Руската армия нанася тотално унищожение на украинските градове: архаичната стратегия и тактика на руската армия, копирани от съветската, напълно затъват в Украйна, която успя бързо да овладее и приложи методите на съвременната война в реални бойни условия.

Огромни руски конвои и танкови части са унищожени в тила при маневрени атаки със съвременни оръжия. Никога след Втората световна война Русия не е претърпяла толкова колосални загуби във военно оборудване или е имала такъв брой загинали за толкова кратък период от време.

Но в Русия все още има много оръжия: остарели, от съветската епоха, но те все още функционират и сеят унищожение. Руските оръжия могат да донесат унищожение и на Европа. Могат да ударят Варшава, Берлин и Париж. Този сюрреалистичен сюжет, за съжаление, е абсолютно възможен и дори Европа, която обикновено просто „изразява безпокойство“, изглежда е разбрала реалността на руската заплаха.

Във Варшава бомбоубежищата вече се проверяват, докато Франция изведнъж откри, че нейните собствени въоръжени сили, с изключение на НАТО и ядрения арсенал, просто не съществуват. В случай на война Париж ще бъде лесна плячка за руската орда, тъй като Европа не е воювала сериозно от 1945 г. и просто няма достатъчно военнослужещи, които да устоят на реална военна заплаха.

Политическата слабост и нежеланието да понесе икономическите загуби от най-строгите санкции, които трябваше да бъдат приети през 2014 г., вкараха Европа в геополитически капан. Днес Путин влиза ол-ин и почти открито казва, че вече не се интересува от по-нататъшни санкции и евентуални преговори. Кремъл вече претърпя огромни загуби и затова ще отиде до края. Затова днес в Украйна се решава съдбата на Западния свят, който Путин де факто обяви за свой враг. А Путин винаги унищожава всичките си врагове.

Русия има много съветски оръжия. Сериозни трудности са само по отношение на човешките ресурси: във войната с Украйна почти половината от контингента, назначен за т. нар. "специална операция", вече е загубен. Путин се опитва хаотично да привлече страните от ОДКБ и наемници от всякакъв вид, но успехът му за тази цел досега е много скромен. Украйна има добре обучена армия и много патриоти, които са готови да пожертват живота си, за да защитят страната си, но има недостиг на оръжия, способни ефективно да унищожат руския военен колос.

Във време, толкова съдбоносно за целия свят, Украйна се нуждае от военна помощ повече от всякога: сами ще свършим работата и то бързо – единственият въпрос е в доставките.

Европа трябва да се събуди и да осъзнае, че ако Украйна в крайна сметка падне, тогава руските танкове ще стрелят по всяка европейска столица, което ще отбележи глобално геополитическо поражение.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания