Отидете към основна версия

23 935 112

Лавров към Великобритания: Хайде, направете го

  • сергей лавров-
  • русия-
  • украйна-
  • великобритания

Русия е с неопетнена репутация, заяви външният министър на Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е с неопетнена репутация и не се срамува, заяви руският външен министър пред кореспондента на Би Би Си в Москва, предаде БНР.

Откакато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари външният министър Сергей Лавров не е давал много интервюта. В интервюто за Би Би Си той повтори официалната линия на Кремъл, че в Украйна има нацисти и целта е „денацифициране“ на страната. Пред Стивън Розебрерг Лавров заяви, че Русия не е нахлула в Украйна, а е обявила специална военна операция, защото е нямало друг начин, по който да обясни на Запада, че вкарването на Украйна в НАТО е престъпен акт.

На въпрос на журналиста дали смята за „денацифициране“ случилото се в село Яхидне, където 360 обитатели, 74 от които деца и 5 инвалиди, са били принудени от руснаците да стоят в сутерена на местното училище 28 дни без вода и тоалетни и 10 от по-възрастните са починали, Лавров отговори: „Много е жалко, че чужди дипломати, включително от Агенцията за човешките права на ООН, генералния секретар на световната организация и други представители са поставени под натиск от Запада и много често са използвани да преувеличават фалшивите новини на Запада“.

По въпроса за силно влошените британско-руски отношения, руският външен министър каза, че не вижда много възможности за подобрение, защото Борис Джонсън и Лиз Тръс открито са заявили, че трябва да победят Русия и да я поставят на колене. „Хайде, направете го!“, допълни Лавров.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 212 гласа.

Свързани новини

  • Лавров: Внимавайте!

    Между Запада и Русия се спуска нова "желязна завеса", заяви днес руския външен министър Сергей Лавров на пресконференция в Минск с беларуски ...
    01.07.2022
    59 263
    143
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания