Отидете към основна версия

13 531 145

Силен обстрел със загинали в руски град

  • белгород-
  • украйна-
  • русия

Близо 50 къщи в Белгород са разрушени

В Белгород загинаха трима души, около 50 къщи са частично разрушени. Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков. Преди това той съобщи за "силни звуци". „Предполага се, че противовъздушната отбрана е работила“, каза той. Ранени са четирима души, сред които 10-годишно дете. Пет къщи са напълно разрушени, най-малко 50 са частично.

„Към момента предварителна информация: има частично разрушение на 11 жилищни сгради по улиците Маяковски, Мичурин, Чумичов, Попов и Павлов. А също така най-малко 39 частни жилищни сгради по улиците Маяковски, Попов, Павлов бяха частично разрушени, пет от тях бяха напълно унищожени “, добави той.

„Причините за инцидента се изясняват, предполага се, че е задействана ПВО“, каза той. По думите му тогава трима пострадали са били хоспитализирани.

Роман Старовойт, губернатор на съседната Курска област, изрази съболезнования на близките на загиналите в резултат на „вражеската атака“ в Белгород.

Властите на граничните региони на Русия многократно съобщават за обстрели от украинска страна. В Белгородска област обстрелът падна главно върху селата Нехотеевка, Журалевка и Середа.

На 25 юни в района на Белгород "жълтото" ниво на терористична опасност беше удължено до 9 юли. Подобен режим на територията на техните региони беше разширен от губернаторите на Курска и Брянска области Роман Старовойт и Александър Богомаз.

Общо има три нива на терористична заплаха: повишена („синя“), висока („жълта“) и критична („червена“). На фона на военната операция в Украйна през април в граничещите с нея региони започна да се въвежда висока степен на опасност. Старовойт обясни, че причината за това решение са „възможни провокации от украински националисти“.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: