Отидете към основна версия

1 857 0

Охранител уби евреин пред Стената на плача

  • израел-
  • застрелян-
  • евреин-
  • стената на плача

Израелец е бил застрелян от охранител пред Стената на плача в Йерусалим, след като бил объркан с палестински екстремист, съобщава Би Си Си.

Стрелбата станала в петък сутринта пред Западната стена - едно от най-свещените места за юдеите посещава от десетки хиляди поклонници всяка седмица.

„Мъжът беше с ръце в джобовете си и изглеждаше подозрително,“ заяви говорителят на израелската полиция Мики Розенфелд пред Си Ен Ен. Той добави още, че охраната извадила оръжие и стреляла няколко пъти към мъжа, след като го чула да крещи "Аллах Акбар" (Бог е велик, на арабски).

След стрелбата му е била оказана помощ от парамедици, но починал от раните си.

Според израелският вестник „Аарец“ мъжът е 46 годишен израелец и бил видян да вади нещо от джоба си.

Полицията разследва инцидента.

Стотици поклонници присъствали на сутрешната молитва по същото време. След случилото се районът е бил затворен за посетители.

Западната стена (или както е известна Стената на плача) е част от подпорна стена на Храмовия хълм (известен сред мюсюлманите като Харам ал-Шариф), датиращ от времето, когато вторият еврейски храм се издигал там. Евреите отиват пред Стената на плача да се молят и да оставят молитвите си написани на парчета хартия между древните камъни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини