Отидете към основна версия

970 12

Израел разруши домовете на палестинци, заподозрени в атака срещу израелец

  • палестина-
  • израел-
  • палестинци-
  • западния бряг-
  • домове

Израел рутинно разрушава домовете на убити или заловени палестински нападатели, които са убили израелци

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските въоръжени сили разрушиха домовете на двама палестинци, заподозрени в убийството на израелски охранител в селище на Западния бряг през април, предаде Асошиейтед прес.

Вячеслав Голев беше застрелян на входа на еврейско селище в окупирания Западен бряг на 29 април. Палестинското ислямистко движение Хамас пое отговорност за атаката.

Израелските военни по-късно задържаха двама палестинци, заподозрени в извършване на атаката. Днес армията каза, че е разрушила техните домове в село на Западния бряг. В изявление на армията се казва, че военните е трябвало да се справят с насилствен протест, при който били замеряни със запалителни бомби и горящи гуми, предаде БТА.

Израел рутинно разрушава домовете на убити или заловени палестински нападатели, които са убили израелци и твърди, че това възпира бъдещи атаки. Палестинци и групи за защита на човешките права казват, че тази практика е равносилна на колективно наказание. Израелски войски от месеци почти всеки ден провеждат набези на Западния бряг, след като поредица от палестински атаки причиниха смъртта на 19 израелци, отбелязва АП. По време на някои от тези набези военните се сблъскват със съпротива и в няколко случая се стигна до жертви. По информация от официалната палестинска статистика повече от 60 палестинци са били убити от израелските сили от началото на годината.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.

Свързани новини