Отидете към основна версия

2 089 33

Нанси Пелоси пристигна в Сингапур

  • нанси пелоси-
  • сингапур-
  • сащ-
  • посещение-
  • азия

Представители на медиите няма да имат достъп до Пелоси

Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси пристигна рано тази сутрин в Сингапур - първа спирка в азиатската ѝ обиколка, предаде Асошиейтед прес.

Запознат източник, пожелал анонимност, тъй като не е упълномощен да съобщава подробности пред медиите, потвърди пристигането на американската делегация начело с председателката на Камарата на представителите в града-държава. Очаква се Пелоси да разговаря с президентката на Сингапур Халима Якоб и премиера Ли Сян Лун, както и да се срещне с редица министри, каза говорител на сингапурското външно министерство. Планирано е тя да присъства също на коктейл в Американската търговска камара в Сингапур. Представители на медиите няма да имат достъп до Пелоси и придружаващите я по време на визитата ѝ.

В изявление през уикенда Пелоси каза, че ще посети също Малайзия, Южна Корея и Япония, за да обсъди там теми като търговията, пандемията от ковид, климатичните промени, сигурността и демократичното управление. Тя не потвърди появилите се медийни съобщения, че може да посети Тайван, който Пекин смята за своя територия. В телефонен разговор с американския си колега Джо Байдън миналата седмица китайският президент Си Цзинпин предупреди да не се правят опити за намеса в отношенията на Пекин с острова.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.

Свързани новини