Отидете към основна версия

1 390 16

Международните сили в Косово са готови да предприемат необходимите мерки за запазването на сигурността в страната

  • косово-
  • сърбия-
  • кейфор-
  • александър вучич-
  • албин курти

В неделя се стигна до повишаване на напрежението заради недоволството на косовските сърби от решението на правителството в Прищина да заменя личните им документи, издадени от сръбските власти, с такива, издадени от властите на Косово

Снимка: Shutterstock

Разположените в Косово международни сили под егидата на НАТО КейФОР следят ситуацията и са готови да предприемат мерки за осигуряване на сигурността на страната, се казва в съобщение на КейФОР, публикувано в Туитър.

„КейФОР наблюдават отблизо ситуацията в северната част на Косово заедно с местни и международни организации в сферата на сигурността. По силата на мандата си от ООН КейФОР остават силно ангажирани със сигурността, готови да предприемат необходимите мерки за запазване на Косово сигурно“, се казва в съобщението.

В неделя в Косово се стигна до повишаване на напрежението заради недоволството на косовските сърби от решението на правителството в Прищина да заменя личните им документи, издадени от сръбските власти, с такива, издадени от властите на Косово.

Освен това властите на Косово бяха обявили, че ще заменят регистрационните табели на автомобилите на сърбите, които са издадени от сръбските власти, с табели, издадени от косовските власти.

По-късно косовското правителство реши да отложи прилагането на мярката с един месец.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.

Свързани новини