Last news in Fakti

2 Август, 2022 16:55 945 1

Столтенберг и Курти разговаряха за повишеното напрежение в Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • нато-
  • албин курти-
  • йенс столтенберг 

Всички страни трябва да останат въздържани, да избягват едностранните ходове и да подкрепят диалога под председателството на ЕС, написа шефът на НАТО в Туитър

Столтенберг и Курти разговаряха за повишеното напрежение в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи днес, че е разговарял с премиера на Косово Албин Курти и добави, че двете страни трябва да останат въздържани, предаде Танюг.

"Разговарях с Албин Курти за неотдавнашното напрежение в Косово и последователното значение на присъствието на нашата мисия КейФОР. Всички страни трябва да останат въздържани, да избягват едностранните ходове и да подкрепят диалога под председателството на ЕС", написа Столтенберг в Туитър.

Той подчерта, че остава в контакт с Белград и Прищина.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедливостта

    4 6 Отговор
    няма значение. Албания е член на НАТО, докато Сърбия - не. (Няма и движение на необвързаните.)