Отидете към основна версия

3 495 24

Тайван: 21 китайски военни самолета навлязоха в зоната на въздушната ни отбрана по време на посещението на Нанси Пелоси

  • китай-
  • сащ-
  • тайван-
  • нанси пелоси-
  • тайванския проток

Посещението на председателката на Камарата на представителите показва непоклатимата подкрепа на Вашингтон, заяви тайванското външно министерство малко след пристигането на Пелоси

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тайван съобщи за навлизането на 21 китайски военни самолета в зоната му за въздушна отбрана днес, след пристигането на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси на спорно посещение на острова, който Пекин смята за част от територията на Китай, предаде Франс прес.

"Двадесет и един китайски военни самолета /.../ навлязоха в зоната за идентификация на въздушната отбрана (по-широка от въздушното пространство) в югозападната част на Тайван" днес, обяви тайванското министерство на отбраната в пост в Туитър.

По-рано Пелоси пристигна в тайванската столица в рамките на азиатската си обиколка, за която бе обявено, че включва Сингапур, Малайзия, Южна Корея и Япония. Визитата ѝ в Тайван не беше огласена предварително, но беше очаквана от мнозина. Тя се осъществява въпреки съпротивата на Китай.

Посещението на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван показва непоклатимата подкрепа на Вашингтон, заяви тайванското външно министерство малко след пристигането на Пелоси.

Вярваме, че визитата ѝ ще укрепи близките и приятелски отношения между Тайван и САЩ и ще задълбочи сътрудничеството между двете страни във всички области, заявиха от ведомството.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.

Свързани новини