Отидете към основна версия

6 125 67

Резников: Руската армия вече не е втората най-силна в света

  • руска-
  • армия-
  • украйна-
  • силна-
  • оръжия

Това изявление направи украинският министър на отбраната, Алексей Резников

Източник: БГНЕС

Въпреки факта, че руснаците все още имат доста ресурси в складовете си, руската армия определено вече не е „втората в света“.

Това изявление направи украинският министър на отбраната, Алексей Резников, в интервю за Гласът на Америка, съобщава кореспондентът на Укринформ.

„Това определено вече не е „втората армия в света“. Наистина, те [руснаците – ред.] са многобройни. Имат много ресурси в складове и арсенали. Но дори тези ресурси са вече стари. Те използват дори танкове Т-62 в Украйна“, каза Резников.

По думите му сега Русия е натрупала около 115 боеспособни батальонно-тактически групи, от които 105 се използват за попълване на бойния капацитет.

„Общо военнослужещи може би са до 135 000 души. Но трябва да повторя още веднъж, че това вече е коктейл. Има наемници, псевдомобилизирани, студенти, мобилизирани от временно окупираните територии на CADLR и прочие. Плюс военни професионалисти“, отбеляза Резников.

Според Резников общонационалният план на Украйна е да деокупира напълно украинските територии, завзети от руските войски, и да достигне границите, международно признати през 1991 г.

„Не тези от 2014 или 2015 г. и не тези от 24 февруари 2022 г. Последната история е победата на Украйна и възстановяването на територии в границите от 1991 г.“, подчерта Резников.

Напомняме, че на 24 февруари 2022 г. Русия започна пълномащабно нахлуване в Украйна. Руските войски обстрелват и бомбардират украински градове и села, убивайки цивилни.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: