Отидете към основна версия

4 126 44

Украински град е заплашен от наводнение след руски удар

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • вода-
  • наводнение-
  • кривой рог

Всички служби са включени, за да се премахне заплахата възможно най-бързо

Снимка: БГНЕС/ EPA

Централният украински град Кривой рог е заплашен от наводнение, след като руски удар повреди съоръжения за задържане и за разпределяне на вода и доведе до преливане на река Ингулец, съобщи украинското президентство, цитирано от Франс прес.

"В точката на удара наблюдаваме воден поток от 100 м3 в секунда, което представлява голям обем. Нивото на водата на Ингулец се променя на всеки час", заяви заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко. Според него центърът и друг квартал на този град с 600 000 жители са "застрашени от наводнение".

"Това е предизвикателство за всички нас, но ситуацията е под контрол. Всички служби са включени, за да се премахне заплахата възможно най-бързо", добави той в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски, който е родом от града, съобщи по-рано за руски удар, насочен срещу инфраструктура, свързана със задържането и разпределението на вода, който не е причинил жертви. "Опит за наводнение на Кривой рог", заяви той. Губернаторът на региона Валентин Резниченко от своя страна заяви, че седем руски ракети Х-22, изстреляни от самолет, са нанесли сериозни щети на инфраструктурата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: