Отидете към основна версия

12 971 112

Това, което се случва в Изюм, ще промени хода на войната

  • украйна-
  • изюм-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • алла пугачова

Пугачова, която вероятно е най-известната жена в Русия, заяви, че е безсмислено да се изпращат млади мъже на смърт

Снимка: БГНЕС/ EPA

"Това, което се прави в Изюм, е на път да промени хода на войната", гласи заглавие на френския в. "Либерасион". В освободения и опустошен град украинските сили подготвят оръжията и високотехнологичните си дронове за предстоящите атаки. От своя страна цивилното население тъне в мизерия и с приближаването на зимата се опасява, че кошмарът няма да има край, пише всекидневникът, предаде БТА.

Градът, някога свързван с приятни емоции в съзнанието на украинците - сладкия вкус на стафидите, както се превежда името му, както и ежегодния празник на ягодите - сега мирише на метал и дим. В първите есенни седмици гръмотевични бури покриха пътищата в града с тъмна, хлъзгава кал, заличила следите от повече или по-малко разрушени руски танкове и бронирани машини, останали след украинското контранастъпление и превземането на града на 11 септември, описва картината вестникът.

Ротационното председателство на ЕС призова за създаването на трибунал за наказване на руските военни престъпления след откриването на нови масови гробове в Украйна миналата седмица, пише британският в. "Дейли мейл". Около 450 гроба бяха открити край наскоро освободения Изюм. Някои от телата носят следи от мъчения. Украинските власти са открили няколко сгради, които изглежда са били използвани като камери за изтезания от руски войници и агенти на ФСС. "Това правеха нацистите. Това правят рашистите (руски фашисти - бел.ред.). И те ще отговарят по същия начин – и на бойното поле, и в съдебните зали", обеща украинският президент Володимир Зеленски.

"Руският президент Владимир Путин се проваля във всичките си военни цели", гласи заглавие на британския в. "Индипендънт", цитиращо изявление на началник-щаба на отбраната на Великобритания адмирал сър Тони Радакин. Москва не разполага с достатъчно хора и ресурси, а украинските части стават по-силни, смята водещият британски военен. Според него натискът върху руския държавен глава се засилва, в момент, когато руската отбрана отслабва пред украинските контраатаки. Най-известната руска поп-звезда Алла Пугачова стана поредната известна личност, осъдила конфликта в Украйна, пише британският в. "Телеграф".

Пугачова, която вероятно е най-известната жена в Русия, заяви, че е безсмислено да се изпращат млади мъже на смърт и поиска от Путин да я включи в списъка с чуждестранни агенти. Съпругът ѝ Максим Галкин беше включен в списъка миналата седмица, припомня в. "Гардиън". Пугачова заяви, че тя е солидарна с него, като го определи като истински и непоклатим руски патриот, който желае само най-доброто за страната си. Украинската контраофанзива в южната част на страната притиска руските сили, но ирански бойни дронове са достигнали бойното поле, пише в. "Ню Йорк таймс". Камикадзе дроновете "Шахед-136" могат да пренасят бойна глава с тегло около 35 кг и командващият артилерийските операции на Украйна в Харковска област полк. Родион Кулагин ги определи като "много сериозен проблем".

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 98 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: