Отидете към основна версия

9 594 117

Руските войски нанесоха удари в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • инвазия-
  • удари

Продължава гласуването на организираните от Кремъл референдуми

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските войски нанесоха нови удари по украински градове. На този фон продължават организираните от Кремъл гласувания в окупираните райони на Украйна, за да се подготви почвата за анексирането им от Москва, предаде Асошиейтед прес.

Областният управител на Запорожие Олександър Старух съобщи, че руските войски са атакували инфраструктурни обекти в разположения на река Днепър град, а ракета е ударила жилищна сграда. Загинал е един човек, а седем са били ранени. Руските сили поразиха и други райони на Украйна и нанесоха щети на жилищни сгради и гражданска инфраструктура, предаде БТА.

Британското военно министерство съобщи, че Русия атакува язовира Печенеги на река Северски Донец в Североизточна Украйна след предишните удари по бента на язовир край Кривой рог, предизвикали наводнение по поречието на река Ингулец. "Украинските войски настъпват по поречието и на двете реки", заяви Великобритания. "С оглед на това, че руското командване става все по-притеснено от оперативните неуспехи, то вероятно се опитва да удари язовирните шлюзове, за да наводни точките, през които подразделенията на украинската армия могат да пресекат реките."

На фона на боевете продължава гласуването на организираните от Кремъл референдуми в окупираните райони - допитвания, които Украйна и западните ѝ съюзници определиха като фарс без никаква правна сила. В хода на петдневното гласуване в източните Луганска и Донецка област и южните Херсонска и Запорожка област, което започна вчера, служители на избирателните комисии, придружавани от полиция, разнасят бюлетини по домовете и разкриват мобилни изборни секции. Като основание за този начин на организация на гласуването бяха изтъкнати съображения за сигурност. Очаква се гласуването да приключи във вторник, единственият ден, в който ще се гласува в нормални избирателни секции. Гласуване има и в Русия, където бюлетина могат да подават бежанците и други жители от тези региони.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: